Категории: Други

Собственик на магазин се гаври с властите – малолетната му дъщеря продава алкохол и цигари! СКРИТА КАМЕРА

Реклама


Въпреки няколко проверки на Инспекцията по труда и полицията, нарушенията продължават
Собственик на магазин за алкохол и цигари експлоатира собствените си деца и се подиграва с институциите. Две момичета, на възраст 11 и 14 години, работят редовно в обекта, в който се продават алкохол и цигари. Децата са оставени сами да обслужват клиентите, а работното им време продължава до полунощ. В магазина, който се намира на кръстовището на булевардите „Пещерско шосе“ и „Васил Априлов“, често пазаруват пияни и наркомани. Това обаче явно по никакъв начин не притеснява собственика на магазина Стоян Казиски, защото той оставя момичетата сами да се оправят с тях.
В началото на септември бяха показани подробно за нарушенията и показа записи от няколко скрити камери, които репортер на сайта направи в магазина. От разговора ни с момичетата, стана ясно че те знаят, че родителите им нарушават закона, но това не ги тревожи. „Татко вече плати една глоба“, призна по-голямата девойка. Самият Казиски пък заплаши репортерът ни „да не си вре носа, там където не му е работа“.
Но тъй като работата на нашите репортери е да разкриват нарушения и нередности, TrafficNews.bg не забрави случая. Подадохме сигнал до Агенцията за закрила на детето, а месец по–късно от институцията ни изпратиха и резултата от направената проверка.

„Във връзка с подаден от Вас устен сигнал в ОЗД при ДСП град Пловдив на 12.09.2014 г. За две деца, продаващи в магазин за алкохол и цигари, Ви уведомяваме следното: На 15.09.2014 г. и на 20.09.2014 г. двама социални работници са посетили посочения в сигнала търговски обект, в който е нямало непълнолетни лица.“

Т.е от Агенцията са изпратили служители на проверка в първия учебен ден, най-вероятно в стандартното работно време – от 8 до 17 часа. Естествено децата не са били там, защото са били на училище.

По подобен начин бе проведена и проверката на Инспекцията по труда. Веднага след публикацията, наш репортер се свърза с директора г-н Чернаев и му съобщи за системното нарушение. На 12 септември /петък/, той ни увери, че ще изпрати екип още на следващия ден /събота/. Няколко дни по-късно получихме следния отговор:“ Изпратих екип на мястото още в събота, но не бяха открити никакви деца. Няма как да се заемем със случая, тъй като не сме констатирали нарушение“
Репортерът ни системно продължи да вижда 14-годишната девойка зад щанда на магазина и без проблем си купуваше алкохол и цигари от нея. Когато засякохме девойката да обслужва с изплашен поглед пиян клиент, изпратихме нов сигнал. Този път до Второ районно управление към ОД МВР-Пловдив. Описахме проблема, предложихме да направим съвместна проверка, като предварително подадем информация, кога някое от момичетата е „на смяна“. Вчера пристигна и отговор от районното управление.
Във връзка с подаден от Вас сигнал, касаещ нарушения на трудовото законодателство се предприеха незабавни действия за неговата проверка. На 06.01.2015г. в 00:15ч., 07.01.2015г. в 07:45ч. и 07.01.2015г. в 00:15ч. служители от 02 РУП извършиха проверка на денонощен магазин за алкохол и цигари , находящ се в гр.Пловдив, бул.Пещерско шосе №2. При извършената проверка не се констатираха непълнолетни лица назначени като продавач-консулатанти.
Благодарим Ви, че се обърнахте към полицията и винаги може да ни информирате за правонарушения и нередности денонощно на тел:032/932-002.“
Междувременно репортер на сайта отново пазарува в магазина и ИЗНЕНАДА! – дъщерята на собственика отново бе сама зад щанда. В 21.30 часа! Ние отново документирахме посещението си със скрита камера. Госпожицата бе „нощна смяна“ на 31 декември и на 1 януари.
Отворен остава въпросът кое дава кураж на въпросния бизнесмен да продължава да нарушава законите и да се гаври с институциите? Дали е имал предварителна информация за направените проверки или просто е имал късмет. На този етап ще се въздържим от коментар.
На практика всички ведомства са си свършили работата. Отработили са сигналите и ще отчетат дейност. За съжаление обаче това се случва само на хартия. Ефект от свършената работа няма. Проверките нямат никакви последствия за бащата, който е изпратил двете си дъщери – момичета на 11 и 14 години да продават цигари и алкохол в 23 часа през нощта. Припомняме ви, че не става дума за инцидентен случай, когато мъжът е излязъл от магазина за минути и оставил децата сами, а за системна експлоатация.
През последната година в Пловдив станаха серия от въоръжени грабежи в денонощни магазини. В полицията има регистрирани повече от 20 нападения. Повечето от тях не са разкрити. Според потърпевшите търговци, обирите са дело на младежи, зависими от наркотици.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Казус във Варна: Произвеждането на избори за НС и местен вот от една и съща секционна комисия е нарушение

Днес по време на редовно заседание на ЦИК, Росица Матева обясни, че произвеждането на избори…

преди 40 секунди

Мицкоски: Вече направихме 10 конституционни промени, а още сме в чакалнята на ЕС

Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски отправи критики към българската позиция за малцинствата. В…

преди 16 минути

Ръководството на „Градски транспорт“ – Варна опроверга Общината: Показаха фишовете за заплатите си и разкриха къде е проблемът със средствата

Днес (23.10.2024 г.) от 11:30 часа се проведе брифинг, организиран от ръководството на "Градски транспорт"…

преди 24 минути

24 пияни и 13 дрогирани шофьори са заловени у нас в рамките на ден

Пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" междинни резултати от специализираната полицейска операция за…

преди 25 минути

Дете преби до смърт малко коте и се похвали в социалните мрежи

От полицията съобщават, че 14-годишно момче е било задържано в Димитровград. Причина за това е…

преди 2 часа

Как да се обличаме, за да пленим всички на вечерните партита

Вечерното парти може да бъде онова дългоочаквано събитие, което ни предоставя възможността да изберем своя…

преди 2 часа