Категории: Други

България без туристическо аташе във Великобритания по вина на министър Ангелкова

Реклама

Туристическият сектор отново е скандализиран от решение на министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя възнамерява да остави България без представител във Великобритания. За сметка на това ще назначи аташе в Испания.
Това е огромен проблем, защото британските туристи са изключително важни за българския пазар, заявиха от Съюза на собствениците в Златни пясъци и Слънчев бряг. Според тях е глупаво да се слага представител в Испания, от където почти няма туристи. За сметка на това англичаните са сред най-многобройните групи, които идват у нас.
По брой те достигат над 260 000 годишно и се нареждат след германците и руснаците, показва статистиката. Освен това са важен сегмент и за зимните ни курорти Банско, Боровец и Пампорово. В последните години се наблюдава спад на туристите от Великобритания. Министър Ангелкова вместо да вземе мерки и да засили рекламата и присъствието на британския пазар, за да се възстанови посещаемостта, тя върши точно обратното, обявиха хотелиерите. Оказа се, че бави и не сключва вече три месеца договор за реклама на България по най-голямата британска телевизия BBC.
Освен това не прави нищо да компенсира спирането на полетите на най-големия британски туроператор „Томас Кук“ до Варна за предстоящия летен сезон.
Министър Ангелкова обяви миналата седмица, че ще назначи седем туристически аташета, които да градят имиджа на България в чужбина и да разработват потенциалните пазари. Ще имаме 7 туристически аташета – едно в Германия във Франкфурт, в Москва, в Румъния, в Турция, в Испания, което ще покрива и Португалия и Андора.
В същото време не е известно да има наплив на испанци и португалци по българското Черноморие и на андорци по зимните ни курорти. Планира се също така да има един представител в страните от Вишеградската четворка. И един представител, който да покрива скандинавските страни. Още не сме решили, къде точно да бъде седалището при Вишеградската четворка, дали да бъде във Варшава или в Прага“, поясни министърът на туризма. Ангажимент на аташетата ще е България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.
В същото време действията на Ангелкова се разминават с приказките й и тласкат туризма към пропаст./bpost.bg

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Разкриха какво се е случило с изчезналото 13-годишно дете

Полицаи от Районното управление в Хасково откриха 13-годишното момче, обявено за общодържавно издирване, при роднини…

преди 1 минута

Царското семейство погребва Фердинанд в София

Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в София. Това съобщиха от двореца „Врана“.…

преди 7 минути

Далеч ли е лятото: Какво ще бъде времето през новата седмица

През първите дни от следващата седмица ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи,…

преди 10 минути

Всички тези имена празнуват имен ден в неделя

На 12 май имен ден празнуват: Герана, Герасим, Герда, Герман, Геро, Искра, Искрен. Православната църква…

преди 13 минути

Утре е Томина неделя: Великден на умрелите. Какво се прави задължително

Утре е осмия ден след Възкресение Христово. Отбелязваме Томина неделя – почита се паметта на…

преди 15 минути

Мъж загина в тежка катастрофа на пътя за Велико Търново

Стана ясно, че шофьор на лек автомобил е загинал на място при катастрофа между две…

преди 19 минути