in

Зарадваха с 3000 лева децата в Дом „Гаврош“ във Варна

Неправителствена организация зарадва малчуганите в Дом „Гаврош“. Вчера представители на сдружение „Нова Варна“, водени от председателя Слав Панайотов, дариха дрехи на социалното заведение.

„За нашата организация хуманитарната и социалната ангажираност е приоритет не само около празници или през студените месеци“, заяви Панайотов.

Поради тази причина воденото от него НПО организира благотворителна акция под надслов „Дари дреха, получи усмивка“, чрез която събраха над 200 килограма дрехи.
В кампанията се включи и голям спонсор, който се погрижи за дезинфекцията им. Така, заедно с транспорта и опаковките, общата стойност на инициативата е 3000 лв. Вчера представители на сдружението дариха дрехите на Дом „Гаврош“.

Следващите проекти на „Нова Варна“ са свързани с търсене на финансираме за детска площадка за ЦДГ „Теменужка“, Интегрираният танц – една стъпка по-близо с мото: „Инвалидната количка не значи прикован“, както и разработване на два проекта, свързани със спорта на морската столица.

Сдружението изгражда и взаимодействие с Икономическия университет, като се надява да превърне социалните проекти на студентите в реалност и по този начин да допринесе за облика на една нова Варна.

Източник: news.varna24.bg

Публикувано от Дамян Дамянов