in

Започна обновяването на 34 дка парк във Владиславово

Пълна рехабилитация на парка, разположен под пощенския клон във Владиславово, започна днес.

„Предвидили сме цялостна подмяна на настилките на алеите, пълно възстановяване на спортните игрища, нов открит детски комплекс, поливна система за тревните площи, ново осветление. Безспорно нужни са и камери, защото, за съжаление, доста от новите неща, които реализираме, стават обект на вандалски прояви“, заяви кметът на Варна Иван Портних, който посети обекта.

Паркът е разположен на площ от 34 дка, а за обновяването му са планирани около 600 000 лв, осигурени от бюджета на града. Отделно 100 000 лв ще бъдат вложени в нов детски комплекс, който да отговаря на нуждите на района. Ремонтът ще приключи до 3-4 месеца, като идеята е на финала паркът да бъде превърнат в привлекателно място и за активно спортуващите, и за малките деца, и за хората, които искат да си почиват в по-тихи кътове.

„Във Владиславово живеят много млади семейства, затова сме предвидили обновяване и изграждане на 30 нови детски площадки, част от амбицията ни за рехабилитация на 230 детски площадки в града, обясни кметът. Иван Портних припомни, че предстоят още инфраструктурни промени в района – пълна рехабилитация на бул. „Константин и Фружин“, бул. „Янош Хуняди“, вторият етап на бул. „Трети март“.

„Ремонтът на парка е една от стъпките ни по възстановяване на зелените площи в града. Първият етап от рехабилитацията и в Морската градина започна, върви проектиране на новия парк във Възраждане, надявам се през есента да са готови проектите и да можем да започнем работа и по него. Успоредно с това напомням, че намерихме един стар паркоустройствен план от 2003 г. на Аспаруховия парк. Там също вървят процедури по одобряването му и тази важна зона предстои да бъде възстановена“, каза Иван Портних.

„Истината е, че за последната година и половина тук се случиха повече неща, отколкото за предните осем. Това е показателно за добрата работа на община Варна“, каза Неделчо Михайлов, районен кмет на Владиславово.

Кметът Иван Портних съобщи още, че в бюджета на Варна е планирано и разширение на бул. „Цар Освободител“ в подхода му към ул. „Вяра“, с цел изграждане на трета лента за завой. „Този проект ще го реализираме т.г., предвидени са отчуждителни процедури, които напредват. В последствие се планира този пътен възел да бъде решен като голямо кръгово, за да може да се облекчи в по-висока степен движението в този район на града“, допълни кметът.

Публикувано от Дамян Дамянов