Категории: Други

Мащабен рокфест идва във Варна, организаторите поискаха 300 000 евро от общината

Реклама

Варна ще е домакин на мащабен музикален проект, който стартира от Лос Анджелис и минава през Лас Вегас. Във Варна ще се проведат финалните три концерта на Blacksea Rocks – трети етап на международния проект Stargate, чието пилотно издание ще е тази година.
Зад проекта стои роденият във Варна Иван Кутиков, който от 26 години живее в Лос Анджелис. Кутиков е собственик на музикалната академия LA Stargate international и президент на българо-американската компания, която организира мащабния фестивал.
Проектът Stargate е с конкурсен характер и цели откриване на млади и талантливи певци от цял свят. Състезанието ще протече на 3 етапа. Първият ще е през март в Лос Анджелис, вторият през май в Лас Вегас, а финалният трети – на 12, 13 и 14 август, във Варна. Във всяка една от вечерите тук ще има концерт ( вероятно в Двореца на културата и спорта), който ще включва и рецитал на световна звезда. Освен това финалистите в музикалното състезание ще се включат в празничната програма за Деня на Варна – 15 август.
Една от причините екипът на Stargate да се спре на Варна е изборът на града за Европейска младежка столица’2017. За стартирането на проекта тук на организаторите е необходима сумата от 300 000 евро. Останалите средства ще бъдат осигурени от договори за реклама и продажба на телевизионни права, се посочва в писмо на Иван Кутиков до председателя на Общинския съвет и комисиите по култура и духовно развитие, младежки дейности и спорт и туризъм, търговия и рекламна дейност.
Проектът е перфектна платформа за подпомагане популяризирането и развитието на туризма във Варна, за създаване на висок имидж, престиж и авторитет на града, както и на България като цяло. Цели три дни фестивалът ще прикове погледите на огромна международна аудитория, мотивира се Кутиков в писмото си до местния парламент. В него се отбелязва, че проектът е официално подкрепен от кмета на Варна Иван Портних и министрите на туризма и културата Николина Ангелкова и Вежди Рашидов.
Предложението за осигуряване на финансиране за фестивала ще бъде разгледано на предстоящото във вторник заседание на комисията по култура към местния парламент./dariknews.bg

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Рекордни жеги удариха света

Стана ясно, че гореща вълна е обхванала части от Северозападна Индия, а столицата Делхи е…

преди 28 минути

Във Варна спират тока в тези райони точно в почивната неделя

На 19.05.2024 г. В периода 10:30 ч. до 17:00 ч. Поради извършване на оперативни превключвания…

преди един час

Пазете се: Във Варна има бум на ухапани от кърлежи

Стана ясно, че за 2 седмици близо 100 души са ухапани от кърлежи в област…

преди един час

На крачка от голяма трагедия: Какво се случи със Сашко от Перник в събота вечер(ВИДЕО)

Стана ясно, че за кратко време Сашко от Перник отново се е загубил. Детето изчезнало…

преди 2 часа

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Днес на места в планинските райони от западната половина на страната валежите ще са временно…

преди 3 часа

Доброволци изчистиха 100 тона боклуци от Максуда

Доброволци от различни райони на Варна се включиха в акция по разчистване на сметищата в…

преди 19 часа