in

Глобиха трима по 1500 лева, залели девойка с блажна боя

PICTURE (Small)Бившето гадже на Нона Славова – Петър Бакалски (в средата), и двамата му приятели са осъдени да платят по 1500 лева глоба на момичето, което заляха с блажна боя.

Пловдивският районен съд глоби по 1500 лв. Петър Бакалски и приятелите му Георги Косев и Тошко Иванов, които на 24 юли м.г. заляха с кофа блажна боя 21-годишната Нона Славова, за да ѝ отмъстят, че изневерявала на Петър. След това те качиха снимките във фейсбук.

Според съда в действията на тримата липсва дързост и цинизъм, а младежите били с чисто минало. Славова остана шокирана от наказанието и категорично заяви, че ще обжалва. Тя твърди, че след решението на магистратите се чувствала по-зле, отколкото когато я залели.

“Не искам пари, а справедливост”, заяви Нона и припомни, че след инцидента лежала в болница и имало опасност за зрението ѝ. При старта на процеса Славова поиска 30 000 лева обезщетение от тримата. Бакалски, Косев и Иванов решили да я накажат, защото кръшкала с различни мъже. Според Боряна Бакалска, майката на Петър, Нона често ходела в дома им. В същото време непрекъснато я търсели по телефона. Познавала се с около 30 мъже, за които казвала, че са ѝ приятели. Според майката на Петър повечето ѝ били любовници. Идеята да бъде залята с боя била на бивше нейно гадже – Пламен Димитров. Бакалски определил среща на момичето в парка на кв. “Кючюк Париж”. Докато двамата разговаряли, Георги Косев лиснал боята върху нея, а Тошко Иванов заснел сцената.

Присъдата подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

Източник 24 часа

Публикувано от Дамян Дамянов