Категории: Други

Нов скандал! Кмета на гр. Провадия забогатял десетки пъти за няколко години!

Реклама

Заможни ли са родните управници, или разчитат на кредити и спестявания от заплати? В петък Сметната палата публикува за пореден път декларациите за имотите на хората във властта. Част от документите все още не са качени, защото крайният срок за тях изтича днес. Картината е пъстра – от градоначалници, натрупали заеми в размер на стотици хиляди лева, до такива, чиито доходи успешно ги нареждат сред най-имотните българи. Източник: http://provadiadnes.com

Кметицата на Дългопол се оказа най-имотният градоначалник в България. Маринка Иванова е посочила в декларацията си дивиденти в размер на над 2 млн. лева – 1 058 311 и 1 023 389 лв. Парите обаче са получени още преди тя да стане градоначалник на местните избори през 2011 г.

Освен кметицата на Дългопол се оказа, че и кметът на Провадия Филчо Филев е доста имотен. Той и жена му Анна са декларирали, че притежават 117 140 лв. в банкови сметки, като за произход на средствата е посочено, че са от спестявания, лихви и заплати. Прави впечатление,  че за една година тези средства са се увеличили с 40 хил. лв. (39 930 лв.) спрямо декларираните  от предходната годинасредства в размер на 77 210 лв.

Освен това, кметът Филев се оказа, че е собственик на 2 апартамента и един магазина в Провадия придобити със средства от заплати, спестявания и заеми, един парцела в с. Чайка, придобит през 2004 г. със средства от заплати, един апартамент в гр. Варна придобит през 2009 г. със средства от заплати и спестявания, къща в с. Баниска, както и 17 декара ниви в същото село, които са придобити по наследство.

Също така кметът е декларирал, че той и съпругата му притежават един автомобил марка Опел „Вектра” придобити чрез покупка със средства от заплати.

Докато доста кметовете живеят назаем – предимно с банкови кредити, кметът Филев е декларирал, че както миналата, така и тази година няма дължими или получени заеми към финансови и нефинансови институции.

Значително по-беден е Председателят на Общински съвет Провадия Бисер Денев. Той едекларирал, че притежава само един наследствен имот в Провадия, лек автомобил „Рено”, както и едно дворно място от близо 4 декара в с. Чайка придобито през 2010 г. за 8 000 лв. За разлика от кмета Филев обаче, той е значително „по-богат“ на заеми. Денев е декларирал получени банкови заеми в размер на 56 300 лв.

Зам. кмета Мухамедин Суфиян е декларирал, че притежава една къща в Провадия и една в с. Славейково, два леки автомобила, както и кредит в размер на 5 270 лв.

Най-беден се оказа зам. кмета Анатоли Атанасов който е декларирал че притежава единствено лек автомобил „Опел”, както и кредит в размер на 8 000 лв.

Декларация на Кмета на Провадия Филчо Филев

Декларация на Председателят на Общински съвет Провадия Бисер Денев

Декларация на зам. кмета на Провадия Мухамедин Суфиян

Декларация на зам. кмета на Провадия Анатоли Атанасов

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Наказват със затвор и солена глоба мъж във Варна: Хванали го с високорискови наркотични вещества

От Апелативна прокуратура - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че ще бъде наказан 44-годишен…

преди 4 минути

Светът на музиката потъна в скръб: Почина един от създателите на „Бийтълс“

На 86-годишна възраст почина австралийската музикална икона Франк Айфийлд. През 60-те години на миналия век…

преди 12 минути

Утре е голям празник: Има много именици. Правят се обредни курбани

Утре е 21 май. На този ден всяка година православната църква почита паметта на Св.…

преди 22 минути

Обявиха програмата за 24 май във Варна: Шествие, „Танц на буквите“ и празнично хоро. Ето какво още ще има

Във Варна се организира празничната програма за 24 май, научи медия "Нова Варна". Стана ясно,…

преди 42 минути

15-годишната Никол, прегазена в Сопот, има нужда от средства за лечение

Припомняме, че преди около две седмици стана ясно, че 18-годишна шофьорка е прегазила две 15-годишни…

преди 2 часа

Шокираща новина за България

Според резултатите от проучване на Съвета за икономически анализи, над 1 млн. души в трудоспособна…

преди 2 часа