Категории: Други

Инцидентите на плажовете във Варна продължават

Реклама

Спасителите и екипите на ДКЦ 1 „Св. Клементина” и плажуващо момиче са спасили от удавяне 14-годишно момче на Варненския плаж днес следобед. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение, което отговаря за медицинското обслужване на плажовете във Варненско, цитирано от „Фокус“.

Вчера около 16,30 часа, благодарение на светкавичната намеса на спасителите, плажуващо момиче и медицинските екипи на ДКЦ 1 са спасили от удавяне 14-годишно момче. То започва да се дави при жълт флаг, като първа се притичва на помощ плажуваща девойка, след което идват и спасителите и детето е било спасено. Оказана му е първа медицинска помощ от екипите на ДКЦ 1 „Св. Клементина”, стабилизирано е на място и е пуснато в дома си.

Само за ден в сряда (26.08.) спасителите и медицинските екипи на ДКЦ 1 „Св. Клементина” спасиха двама чужденци и една българка от удавяне при тежки водни. Две от произшествията са станали на едно и също място – „Голям плаж” на Сириус в курорта „Св. Св. Константин и Елена”.

В 12,30 70-годишна жена от Софийско е ударена от силна вълна и започва да се дави. Извадена е в тежко състояние, приложена е пълна реанимация и след оказаната първа помощ е откарана в реанимацията на УМБАЛ „Св. Марина”, като справката показа, че вече е по-добре и няма опасност за живота й. Докато е оказван помощ на жената по същото време и на същото място започва да се дави 58-годишен руснак. След като изваждането от водата е поставен на системи и пълна реанимация и след известно стабилизиране е откаран в УМБАЛ „Света Марина”.

Същия ден рано сутринта на Варненския плаж в 8,30 часа се давел 60-годишен руснак, попаднал в дънна яма, който бързо е изваден от водата. Оказана му е първа помощ от медиците на място и след възстановяване е изпратен в хотела си. На обяд в 12.30 часа е имало неводен инцидент. Жена с 4 деца се оплакала от силна болка в гръдния кош, без да се е удряла или травмирала в морето. След прегледа се оказва, че състоянието е пневмоторакс и е изпратена в МБАЛ „Света Анна”, откъдето са потвърдили диагнозата.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Рекордни жеги удариха света

Стана ясно, че гореща вълна е обхванала части от Северозападна Индия, а столицата Делхи е…

преди 7 минути

Във Варна спират тока в тези райони точно в почивната неделя

На 19.05.2024 г. В периода 10:30 ч. до 17:00 ч. Поради извършване на оперативни превключвания…

преди 55 минути

Пазете се: Във Варна има бум на ухапани от кърлежи

Стана ясно, че за 2 седмици близо 100 души са ухапани от кърлежи в област…

преди 59 минути

На крачка от голяма трагедия: Какво се случи със Сашко от Перник в събота вечер(ВИДЕО)

Стана ясно, че за кратко време Сашко от Перник отново се е загубил. Детето изчезнало…

преди един час

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Днес на места в планинските райони от западната половина на страната валежите ще са временно…

преди 3 часа

Доброволци изчистиха 100 тона боклуци от Максуда

Доброволци от различни райони на Варна се включиха в акция по разчистване на сметищата в…

преди 18 часа