Категории: Други

10-та международна конференция „Фасилити мениджмънт: Реализация в България“

Реклама

Вече 10 години помагаме на ФМ бранша в България

Когато повечето икономически сектори са в застой, делът на фасилити мениджмънт бизнеса в България расте с всяка година. Накратко, формулата за успех е в това, че професионалното интегрирано управление и поддръжка на сградния фонд спестява средства на компаниите, които потребяват услугата.

Ако посетите юбилейната 10-та международна конференция „Фасилити мениджмънт: Реализация в България“, можете да видите мащабната картина и да научите за нови успешни практики в управлението на сгради и активи. Събитието ще се състои на 22-и и 23-и октомври, 2015 г. в Интерпред СТЦ, София.

За 10-годишната си история конференцията се е утвърдила като най-голямото и важно събитие в страната, посветено на професионалното управление и поддръжката на сградния фонд.

Проучванията показват, че разходите за строителство представляват едва 20% от жизнения цикъл на сградата, докато цели 76% от средствата отиват за поддръжка и експлоатация. Затова е ключово за всеки инвеститор да предвиди тези разходи и да ги оптимизира навреме, като включи фасилити мениджмънта още на етапа на проектиране. Поради тази причина, конференцията е подходяща не само за професионалисти в сферата на фасилити мениджмънта, но и на представители на строителния сектор, инвеститори, собственици на голям сграден фонд, проектанти, архитекти и др.

 Част от акцентите в програмата на „Фасилити мениджмънт: Реализация в България 2015”:
• Развитие на пазара на ФМ и недвижими имоти в Централна и Източна Европа
• Корпоративни стратегии за управление на недвижими имоти
• Добавената стойност на фасилити мениджмънта
• ФМ в помощ на строители / инвеститори / архитекти
• Етажна собственост

Сред лекторите, които ще посетят България, за да споделят опита и знанията си с българските си колеги, са:

  • г-н Марко Кронер – ръководител отдел Фасилити мениджмънт на най-голямата железница в Европа Deutsche Bahn, която притежава и най-големия сграден фонд в Германия след държавата;
  • Стефан Волтер – изп. директор Thyssen Krupp Real Estate;
  • Майкъл фон Хауф – главен управляващ директор на Treubau Verwaltung GmbH;
  • проф. д-р инж. Куниберт Ленартс от ТУ-Карлсруе – първият професор по ФМ в Германия;
  • Петер Пришл, изп. директор на Reality Consult;
  • Рон ван дер Веерд, председател на УС на Европейската ФМ асоциация;

Презентации ще изнесат и доказани специалисти от България – Горан Миланов, председател на УС на БГФМА и зам. председател на УС на Европейската ФМ асоциация, Десислава Фераджиева, управител на ХомКеър БГ, Никола Игнатов, CMP пропърти мениджър Тишман Интернешънъл (София Еърпорт Център), и др. Активно участие в конференцията ще вземат и представители на национални и регионални браншови асоциации като Българска фасилити мениджмънт асоциация, Национално сдружение недвижими имоти и Европейска фасилити мениджмънт асоциация.

Отзиви от участници

„И най-ефективната сграда с най-добри параметри и потенциали е обречена без квалифициран фасилити мениджър”, твърди Антон Гинчев, който управлява недвижима стойност на стойност над 700 милиона евро за холандската компания Тен Бринке. Г-н Гинчев е и инициатор на конференцията и работи по нейната организация от самото и начало през 2005 г.

Ежегодишно конференцията се оценява високо от т участниците в нея. Деян Кавръков, почетен член на Кралския институт на упълномощените вещи лица за имоти във Великобритания (RICS) и сертифициран специалист по международни сделки с имоти (CIPS) споделя: „За изминалите 10 години Фасилити мениджмънт конференцията в София се утвърди като водещ професионален форум за региона в областта на интегрираното управление на имоти, инфраструктура, технологии и хора”.

Организатори на конференцията са сп. Фасилитис, Пъблик сървисис ООД и Фасилити мениджмънт консултинг. Българска фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) е традиционен официален партньор на конференцията, като през юбилейната 2015 година асоциацията задълбочава сътрудничеството си с конференцията. По време на събитието ще имате възможност да чуете презентации на членове на асоциацията, както и да разберете повече за самата асоциация и възможностите, които тя предоставя на своите членове. Конференцията се осъществява с подкрепата на Urbanise, Лендмарк пропърти мениджмънт, ХомКеър БГ, Drees & Sommer, ФТС България, Фасилити Оптимум България, CenterMine, LLV Technology, Гео Фасилитис, PureWater, ОКИН фасилити и Reality Consult GmbH.

За Организаторите:

Списание „Фасилитис” е единственото B2B издание в България, обхващащо всички теми, свързани с фасилити мениджмънта – управлението на процесите и системите в сгради, съоръжения и автомобилни паркове.

„Пъблик сървисис“ ООД издава списанията „Ютилитис“ и „Фасилитис„. Екипът на компанията е с опит в областта на медиите, организирането и провеждането на обучения и събития, изследователски и консултантски проекти и др. в секторите енергетика, инфраструктура и публични услуги.

„Фасилити Мениджмънт Консултинг“ ООД е българска консултантска компания, специализирана в сферата на фасилити мениджмънта, недвижимите имоти, административното планиране и управление на ресурсите.

МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ:

сп. „Фасилитис“, сп. „Ютилитис“ , Publics.bg, Passive-PLUS.com, CityBuild.bg, 1kam1.com, Градът Медиа груп

КАКВО Е ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ?

Фасилити мениджмънтът (ФМ) е управление на процесите вътре в самата компания по начин, който улеснява основната ѝ дейност. В България тези услуги се развиват с всяка следваща година. Все повече инвеститори в недвижими имоти и големи компании избират професионалното управление на сградите с цел оптимизация на разходите и подобряване на предоставяните услуги, както и подобряване на работната среда. Това е положителна тенденция, която се очаква да се запази и занапред.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Слънчево време ще преобладава днес по Черноморието: Какви ще бъдат температурите?

От НИМХ прогнозират, че днес по Черноморието ще преобладава слънчево време, като максималните температури ще…

преди 2 часа

Безплатен вход за Музея на мозайките в Девня утре: Има нови попълнения в музейната експозиция (СНИМКИ)

Вече може да се види нова витрина в Музея на мозайките. Тя бе поставена точно…

преди 13 часа

Това са верните отговори на матурата по БЕЛ

Министерството на образованието и науката (МОН) публикува верните отговори от провелата се днес матура по…

преди 15 часа

Край Варна показват уникална експозиция от над 100 вкаменелости (СНИМКИ)

Експозицията ще бъде открита на 18 май в Историческия музей в Провадия. Вкаменелостите са от…

преди 16 часа

Нова Варна разговаря с граждани: Защо мненията за новия кмет са толкова противоречиви? (Видео Репортаж)

В разгара на пролетта, когато град Варна кипи от живот и енергия, екипът на Нова…

преди 16 часа

Млад мъж от Варна остава в ареста: От около една година се занимавал с престъпна дейност

Обвиняем за държане и разпространение на метамфетамин е задържан за 72 часа с постановление на…

преди 16 часа