Екшън в центъра на Варна! Арести след пиянска свада на пътя! (СНИМКИ)

Екшън в центъра на Варна, разиграл се около 19 часа вчера вечерта, е запечатал читател на сайта “Блиц”. Двама пияни мъже са били задържани от моторизирани полицаи, след като се млатили на пътя.
Svada na putq (Small)
„Видяхме един велосипедист да лежи на булевард „Осми Приморски полк“, точно до бинго „Мустанг“. Беше свит и не мърдаше. Даже помиислихме, че е умрял“, разказват очевидци. Минувачи се обадили на 112 и няколко минути след това пристигнали линейка и двама моторизирани полицаи.
Svada (Small)
Оказало се, че падналият велосипедист е солидно почерпен и няма сериозни наранявания. Самият той разказал, че бил бутнат от друг човек,когото не познавал. „Говореше, че не не го бил виждал и не знаел кой е, после обаче пък каза, че преди месец пак имал проблем с този същия човек“, разказват свидетели.
Svada 3 (Small)
Те добавят, че полицаите обяснили на злосторника, че ще трябва да ги придружи до районното за изясняване на ситуацията, но мъжът не бил никак съгласен и започнал да буйства. „Тогава полицаите го закопчаха с белезници на единия мотор и той започна да вика, че го били удряли. При всички положения и той беше доста наквасен“, разказват още очевидците. Накрая мъжът бил отведен във Втори РУП с патрулка, а пияният велосипедист последвал мото ченгетата, като едва се държал да не падне.
От полицията във Варна обясниха, че действително служители на „Охранителна полиция“ са се отзовали на сигнал за паднал велосипедист, а после се е оказало, че между него и друг мъж е имало свада. „Двамата са били отведени в районното полицейска управление. Велосипедистът, защото е бил без лична карта, а другият мъж – защото е пречел на движението на останалите автомобили, понеже е стоял на пътното платно. Съставен му е акт по чл. 64 от ЗМВР“, разясни говорителят на ОДМВР-Варна Ивана Милева. Тя добави, че двамата мъже първоначално смятали да подават жалба един срещу друг, но впоследствие се отказали.

Варненец засне как паякът не вдига тузарски автомобил (ВИДЕО)

Филм запознава ромите с правилата в община Варна