Категории: Други

Екшън в центъра на Варна! Арести след пиянска свада на пътя! (СНИМКИ)

Реклама

Екшън в центъра на Варна, разиграл се около 19 часа вчера вечерта, е запечатал читател на сайта „Блиц“. Двама пияни мъже са били задържани от моторизирани полицаи, след като се млатили на пътя.

„Видяхме един велосипедист да лежи на булевард „Осми Приморски полк“, точно до бинго „Мустанг“. Беше свит и не мърдаше. Даже помиислихме, че е умрял“, разказват очевидци. Минувачи се обадили на 112 и няколко минути след това пристигнали линейка и двама моторизирани полицаи.

Оказало се, че падналият велосипедист е солидно почерпен и няма сериозни наранявания. Самият той разказал, че бил бутнат от друг човек,когото не познавал. „Говореше, че не не го бил виждал и не знаел кой е, после обаче пък каза, че преди месец пак имал проблем с този същия човек“, разказват свидетели.

Те добавят, че полицаите обяснили на злосторника, че ще трябва да ги придружи до районното за изясняване на ситуацията, но мъжът не бил никак съгласен и започнал да буйства. „Тогава полицаите го закопчаха с белезници на единия мотор и той започна да вика, че го били удряли. При всички положения и той беше доста наквасен“, разказват още очевидците. Накрая мъжът бил отведен във Втори РУП с патрулка, а пияният велосипедист последвал мото ченгетата, като едва се държал да не падне.
От полицията във Варна обясниха, че действително служители на „Охранителна полиция“ са се отзовали на сигнал за паднал велосипедист, а после се е оказало, че между него и друг мъж е имало свада. „Двамата са били отведени в районното полицейска управление. Велосипедистът, защото е бил без лична карта, а другият мъж – защото е пречел на движението на останалите автомобили, понеже е стоял на пътното платно. Съставен му е акт по чл. 64 от ЗМВР“, разясни говорителят на ОДМВР-Варна Ивана Милева. Тя добави, че двамата мъже първоначално смятали да подават жалба един срещу друг, но впоследствие се отказали.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Облачно и ветровито време ни очаква по морето днес

От НИМХ прогнозират, че днес времето по Черноморието ще бъде облачно. Очаква се временно силен…

преди 42 минути

Кои са екологичните предизвикателства във Варна? Разговор с инж. Людмил Икономов (ВИДЕО)

Днес в предаването "Активни варненци" Николай Танчев ни среща с инженер Людмил Икономов. Той е…

преди 12 часа

Варна се включва в Нощ на музеите и галериите

На 18 май 2024 г. в цяла Европа отново ще се проведе Нощ на музеите.…

преди 14 часа

Скръбна вест: Почина първата българка с медал от световно първенство по художествена гимнастика

Стана ясно, че на 88-годишна възраст е починала Юлия Трашлиева. Тя е първата българка с…

преди 15 часа

Аварира магистрален водопровод във Варна: Спират водата на централни райони

От ВиК-Варна информират, че е възникнала авария на магистрален водопровод, поради което без вода остават:…

преди 15 часа

Борисов: Отново сме на избори и виновни за това сме най-малко ГЕРБ

Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в своя Фейсбук публикация. Той обвини ПП-ДБ за…

преди 15 часа