in

МУ във Варна откри академичната година с 1300 първокурсници

medicinaki

1300 първокурсници прекрачиха прага на един от най-престижните ВУЗ-ове в страната- Медицинския университет във Варна при откриване на новата учебна година, пише „Стандарт“. Те са приети в специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация, Здравен мениджмънт, Медицинска сестра, Акушерка и Помощник-фармацевт с най-висок бал .

Първокурсниците положиха традиционната за първия учебен ден в МУ-Варна клетва за „посвещение в медицината“. Двама студенти шестокурсници, отличниците по медицина от Випуск 2015, облякоха бели престилки на своите нови колеги, за да ги приобщят символично към медицинската общност.

Студенти от 44 държави от целия свят ще се обучават във варненския Медицински университет през новата академична година, която беше открита с официална церемония. Началото беше дадено с тържествен водосвет за здраве и благополучие, който отслужи отец Ясен Шинев. В словото си ректорът проф. д-р Красимир Иванов приветства първокурсниците с добре дошли в „един от най-динамично развиващите се и модерни университети в България“. Той увери прекрачващите за първи път прага на университета, че са направили сигурна инвестиция за своето бъдещето.

Публикувано от Дамян Дамянов