in

НФСБ най-после намериха достоен кандидат за кмет на Варна

След многобройните си лутания във Варна НФСБ най после намери достоен кандидат за кмет на Варна. След като през 2013 година листата на НФСБ беше оглавена от Костадин Костадинов, който не успя да пробие на националната сцена, днес от „Фронта“ залагат на далеч по опитна и успяла личност – Димитър Карбов.

karbov

Роден е в 1971 година в град Варна. Потомствен морски човек. Баща му и дядо му също са били моряци. Израснал на Варненското езеро, първите стъпки в мореплаването прави на гемията на която работи дядо му Димитър, от където се увлича по навигацията, астрономията и морското дело.

На младежка възраст постъпва и учи морско корабоводене в техникума по корабостроене и корабоплаване във Варна.Плавал е на борда на ветрохода ”Калиакра” – баркентината, която прослави България и българското морячество по света.

По време на военната си служба е разпределен и служи на кораб във военно-морският флот на Р.България.Работи на български търговски кораби в параходство БМФ до 1995г. след което се оттегля на брега и започва работа в пристанище Варна.

Завършва висше образование, като специализира „Публична администрация и европейска интеграция“ и „Териториална администрация“. През 2007г. е предложен и избран за член на съвета на директорите на ”ПАЗАРИ” ЕАД.

Член на политическа партия Атака от създаването й през 2005г. Избиран за районен координатор на район ”Приморски” и зам.председател на общинския сбор. През 2008г. оглавява областната структура на Атака във Варна, като заема и място в контролния сбор на партията, а по-късно става и председател на варненската общинска организация. Член на РИК – Варна (избори за членове на европейския парламент – 2009г.), на местните избори през 2007г. и 2011г. е избран за общински съветник в ОС – Варна. Кандидат за кмет на морската столица 2011г.

Димитър Карбов е мажоритарен кандидат на партия Атака в 3 МИР – Варна за парламентарните избори през 2009 година. – Депутат в 41 Народно събрание. – Член на комисията по икономика, енергетика и туризъм – Член на комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения – Член на комисия за наблюдение на дейността на ДКЕВР

На 21 декември 2011 година, след разногласия с лидера на Атака – Волен Сидеров, заедно с още трима народни представители Огнян Тетимов, Борислав Стоянов и Петър Хлебаров напуска парламентарната група на Атака.

Семеен, с двама сина.

Явяваме се на местните избори като партия, а не като коалиция Патриотичен фронт, подчерта Карбов при представянето си.

За кандидат за кмет на район „Одесос“ НФСБ издига Николай Туртов, за кмет на район „Приморски“ Атанас Симеонов, за „Младост“ Веска Николова, за „Владиславово“ Катя Шматова, за „Аспарухово“ Стоян Проданов“. Кандидат за кмет на село Звездица е Мара Спирова, за Тополи Неделчо Неделчев, а за Константиново Марияна Полихронова.
НФСБ регистрира листа от 51 кандидати за общински съветници. Водач е Димитър Карбов, следван от Георги Александров, Атанас Симеонов, Стелиян Любославов и Татяна Димитрова.

Партията издига кандидати за кметове и в някои от общините на Варненска област. В Аврен кандидат е Свилен Радев, в Аксаково Димитър Минчев, в Белослав Илия Матев, във Ветрино Свилен Стефанов, а в Бяла НФСБ подкрепя настоящия кмет Атанас Трендафилов. Във Вълчи дол кандидат е Катя Кръстева, в Долни Чифлик Слави Кабаков в Провадия Христо Гичев, в Суворово пък партията не издига свой кандидат. В Девня НФСБ подкрепя Свилен Шитов, който е кандидат на ГЕРБ. В Дългопол националистите подкрепят кандидата Георги Георгиев.

В Старо Оряхово НФСБ издига за кандидат-кмет футболния спец Иван Петров.

Публикувано от Дамян Дамянов