Категории: Други

Viber – това, което трябва да знаете

Реклама

1. Viber знае вашият мобилен номер
Дори и да не знаете, Viber по всяка вероятност съхранява номера ви в базата данни. Ако имате инсталирано приложението и сте си направили регистрация, то освен вашия, Viber записва номерата на всичките контакти в телефона ви. Същото важи и когато човек, който има вашия номер, се регистрира. Освен него, приложението съхранява и история на обажданията, съобщенията, информация за вашата активност. Всички тези неща са описани в условията, с които сте се съгласили, когато сте инсталирали приложението.

2. Акаунтът ви може да попадане в чужди ръце
Вашият акаунт представлява мобилният ви номер. Ако някога ви се наложи да го смените или просто спрете окончателно СИМ картата си, трябва предварително да деактивирате акаунта си и да си регистрирате нов, ако желаете, с новия ви номер. В противен случай рискувате новият собственик на стария ви номер да има достъп до вашите контакти и хронология на разговори, тъй като инсталирайки Viber на устройството си, той директно ще получи достъп до акаунта ви.

3. Когато сте онлайн – всички разбират
Във Viber, за разлика от Skype и Messenger” няма опция „инкогнито“, при която никой да не може да знае, кога сте на линия. Моментът, в който се свържете към мобилен или Wi-Fi интернет, автоматично всички ваши контакти разбират, че сте на линия. Има и изключения, разбира се, когато онлайн статуса на даден човек не отговаря на действителността, но те по-скоро се дължат на бъгове в системата. Viber все пак ви предоставя отчасти опция „инкогнито“, но тя скрива не само вашия статус, но и този на всичките ви контакти.

4. Viber изпраща местоположението ви
В приложението има опция, наречена „Geolocation”. Ако я активирате, освен съобщенията, ще изпращате на събеседниците си и координатите на мястото, където се намирате.  Разбира се, можете да я изключите, но повечето потребители намират за полезно да изпращат такава информация и използват тази функция.

5. Блокиране на абонат
Във Viber можете да блокирате даден абонат, като това ще му попречи да ви изпраща съобщения и да ви звъни. Въпреки това, ако сте в група с този човек и го блокирате, вие ще продължавате да виждате неговата активност в групата, както и той – вашата.

Източник:slavanews.net

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Грип и ОРЗ във Варна: Каква е епидемичната обстановка през последната седмица?

РЗИ-Варна със здравен бюлетин: Колко случая на инфекциозни заболявания са регистрирани във Варна? Регионалната здравна…

преди 8 часа

Чудото за баба Митра: Стотици българи се обединиха, за да спасят 91-годишната жена от Красново

Нов дом за 91-годишната баба Митра: Хиляди се включиха в кампания за помощ и върнаха…

преди 8 часа

Връщаме часовниците назад: Защо Европа отново иска да сложи край на лятното часово време?

Лятно или зимно време? Дебатът се разгаря, а лекарите предупреждават за рискове за здравето След…

преди 8 часа

Началникът на НСО Емил Тонев готов да подаде оставка след скандала със Соня Колтуклиева

НСО започна проверка: Емил Тонев поема отговорност след инцидента с журналистката Соня Колтуклиева Напрежението около…

преди 8 часа

ГЕРБ-СДС решиха да не внасят подписи за оставката на Михаела Доцова

Скандалът с НСО: Защо ГЕРБ-СДС не иска оставката на Михаела Доцова чрез подписка? Парламентарната група…

преди 8 часа

Тревога край София: Мистериозен дрон падна в поле между селата Бърложница и Драготинци

Дрон падна в поле край Сливница: Полицията и СОБТ отцепиха района на 25 км от…

преди 8 часа