in

20 години затвор за силистренецът, убил жестоко 54-годишна жена

По обвинение на Окръжната прокуратура в Силистра осъдиха на 20 години лишаване от свобода мъж за убийство с особена жестокост

По обвинение на Окръжната прокуратура в Силистра състав на Силистренския окръжен съд произнесе присъда от 20 години лишаване от свобода за 50-годишния Стефан Славов, който уби с особена жестокост  54-годишната Р.К. – престъпление по член 116, ал. 1, т. 6, във връзка с член 115 от Наказателния кодекс.

На 24 октомври 2014 г. тялото на убитата жена беше открито на стълбището в жилищен блок в Силистра. В хода на разследването беше установено, че жената  гостувала по покана на своя позната в дома й, където живеела с баща си и брат си Стефан Славов. По време на гостуването между Славов и жертвата възникнал спор и той изгонил Р.К. от дома си. Когато тя станала да си отива, Савов я настигнал и нанесъл между 14 и 16 удара по лицето, шията, тялото и ръцете й, а после я изхвърлил по стълбите на блока, където е открита мъртва от свидетел.

Назначената съдебномедицинска експертиза показала множество увреждания, несъвместими с живота. Извършителят на убийството според съдебнопсихиатричната експертиза е агресивен домашен насилник, който често посягал на сестра си и баща си. Стефан Славов дори бил задържан в полицията и предупреждаван четири пъти  да не отправя закани за физическа разправа към близките си. Съседи го описват като антисоциален тип, който често употребявал алкохол, както и в деня на убийството, извършено с особена жестокост.

50-годишният силистренец ще изтърпява присъдата си при първоначално строг режим, както и ще да плати 10 000 лева за причинени неимуществени вреди на близките на убитата жена. Присъдата на Силистренския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна.

Публикувано от Дамян Дамянов