Категории: Други

Анета Братанова е новият заместник-председател на Варненския апелативен съд

Реклама

Новият зам. председател на Апелативен съд Варна и ръководител на Търговска колегия – съдия Анета Братанова встъпи в длъжност днес на специална церемония. Пред своите колеги тя подписа официалните документи и оглави Търговско отделение, в което работят 9 съдии и 4-ма служители.


Анета Братанова е завършила ЮФ на СУ”Св. Климент Охридски” през 1993 г., след което преминава задължителния юридически стаж като стажант съдия в Окръжен съд Варна (ВОС). Общият й юридически стаж е над 22 години, от които 21 са преминали в органите на съдебната власт. До назначаването й за съдия в Апелативен съд Варна е работила близо 4 години като съдия и ръководител на вещно отделение в Районен съд Варна и малко повече от 8 години като съдия във ВОС, където е ръководила Фирмена колегия. От 03.11.2008г., след решение на Висш съдебен съвет Анета Братанова е назначена на длъжност „съдия” в Апелативен съд Варна. Тя притежава най-високия ранг в съдебната система – „съдия във ВКС и ВАС”.
Колегите й я определят като безспорен лидер и изключителен професионалист, с висока квалификация, оперативност и умение за работа в екип. Аналитичният ум, високата компетентност и професионални критерии за преценка и анализ на събраните доказателства в хода на разглежданите от нея дела, са характерни за всеки един съдебен акт на съдия Братанова.
Активен участник е в обучения, семинари, работни срещи и конференции, организирани от Националния институт на правосъдието, Министерство на правосъдието, Европейската мрежа за съдебно обучение, Американската агенция за международно развитие, други български и чуждестранни организации. Заради високата професионалната компетентност, ораторски и организационни умения, съдия Братанова е лектор на множество семинари по въпроси от областта на търговското право, по проблемите на несъстоятелността и усъвършенстване на търговското законодателство както у нас, така и в страни от ЕС.
„Осъзнавам огромната отговорност да ръководя Търговска колегия след един блестящ и изключителен съдия като Мара Христова”, каза Анета Братанова пред целия екип на Апелативен съд. „Ще продължавам да се уча от нейния професионализъм и се надявам да надградим заедно най-добрите традиции в отделението. Ще разчитам на професионалната компетентност и на опита на всеки един от колегите си, за да утвърдим доброто име както на колегията, така и на целия Апелативен съд Варна”.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Министър Атанас Илков прие посланика на Украйна Н. Пр. Олеся Илащук

Двете страни изразиха готовност за засилване на оперативното взаимодействие в областта на вътрешните работи, съобщават…

преди 36 минути

Апелативният съд във Варна постанови 11 години затвор за изнасилване и блудство с малолетна

От Апелативен съд - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че мъж ще бъде лишен…

преди един час

Сарафов ще вземе имунитета на кандидат-депутата, арестуван заради купуване на гласове, без произнасяне от ЦИК

Както ви съобщихме по-рано днес кандидат-депутат е арестуван заради купуване на гласове. Впоследствие става ясно,…

преди 2 часа

МВР: В Карнобат е задържан мъж, държал у себе си множество документи за самоличност и дебитни карти

От пресцентъра на МВР представиха резултати от специализираните полицейски действия на територията на областите Бургас,…

преди 2 часа

Ето на коя дата откриват Сцена „Филиал“ във Варна

Все още следва да бъдат приключени някои довършителни работи, но по план откриването е в…

преди 2 часа

Американците панически изкупуват тоалетната хартия от магазините

Хората в САЩ панически купуват тоалетна хартия заради стачката на пристанищните работници. Това обаче се…

преди 2 часа