in

Концерт днес в Страсбург на Цветелина Василева, Бойко Цветанов и Даниела Димова от Варненска опера по повод 3 март

Концерт в Страсбург на Цветелина Василева, Бойко Цветанов и Даниела Димова по повод Националния празник на България

koleden_koncert_opera_varna (Small)

Страсбург, 2 март 2016, 20.00, „Сейнт Пол”

На 2 март от 20 часа в църквата „Сейнт Пол” в Страсбург българските оперни певци Цветелина Василева, Бойко Цветанов и Даниела Димова ще изнесат концерт по повод Националния празник на България Трети март. Поканата към тях е от българското президентство на Комитета на министрите в Съвета на Европейския съюз.

Ето поканата за концерта в интернет:

ОПЕРНИ СЪКРОВИЩА

Една музикална вечер с оперните гласове с международна известност: Цветелина Василева (сопрано), Бойко Цветанов (тенор)  и Даниела Димова (сопрано).

Трима световноизвестни български оперни певци – Цветелина Василева, Бойко Цветанов и Даниела Димова пристигат в Страсбург за концерт, посветен на Националния празник на България, по покана на българското президентство на Комитета на министрите в Съвета на Европейския съюз.

Освен класически оперни арии на композитори като Верди, Пучини, Моцарт и др., програмата ще представи пред страсбургчани оперни арии от български композитори, чийто творби са вдъхновени от фолколора на страната (Панчо Владигеров, Добри Христов, Парашкев Хаджиев).

България е призната за своята оперна вокална традиция, която е изградила големи солисти като Борис Христов, Николай Гяуров, Райна Кабаиванска, Николай Гюзелев, Гена Димитрова и др.

Солист на Операта в Цюрих и ученик на Борис Христов, Бойко Цветанов се представя за първи път в Страсбург. Често той се изявява в Европа и Япония,  заедно с Цветелина Василева.

След като е открита от международната критика на фестивала в Уексфорд, звездата на Василева изгрявав  Берлин, Брюксел, Амстердам, Глазгоу, Севиля, Сантандер, Сантяго, Кардиф, Токио, Торонто, Москва, Прага, Санкт Петербург и др. с роли като Мими в „Бохеми”, „Амелия” в „Бал с маски”, Леонора в „Трубадур”, Тоска, Аида и др.

В концерта ще участва и Даниела Димова, директор на Опера Варна, която жъне успехи на фестивали и сцени в целия свят.

Тримата оперни певци ще бъдат акомпанирани от пианистката Екатерина Николова, композитор, перкусионист и пианист, завършила Музикалната консерватория в Страсбург.

Резервации: excm67000@gmail.com
facebook.com.culturebulgarestrasbourg

Публикувано от Дамян Дамянов