Категории: Варна

Програмата на ФКЦ от 24 до 30 септември

Реклама

Филмът „Мустанг“, отличен със „Златната Афродита” на последното издание на МФФ „Любовта е лудост”, е на екран във Фестивален и конгресен център.

Филмът е носител на повече от 40 престижни международни филмови награди: бе номиниран за чуждоезичен „Оскар“ 2015, от фестивала в Кан получи наградата на „Европа Синемас“, има 5 награди „Сезар“ и 4 „Люмиер“ – включително за най-добър филм, голямата награда от Валядолид, Сараево, Одеса и Сахалин, награда на публиката от Стокхолм, Севиля, Глазгоу и Чикаго, Европейска награда LUX за откритие на годината.

Играта и на петте млади актриси в много нежно разказаната и разтърсваща история е изключителна. Това изтъкна журито на „Любовта е лудост” като причина да присъди наградата за най-добра женска роля на фестивала не на една от тях, а на целия им актьорския ансамбъл. Впрочем, за Гюнеш Сенсой, Дога Догушлу, Тугба Сунгьороглу, Елит Исджан и Илайда Акдоган това не е единствената такава награда – квинтетът им е отличен за най-добро актьорско постижение и на фестивалите в Сараево, Сахалин и Индия, както и с „Люмиер“ за изгряваща звезда.
„Летовници“ спечели Наградата на публиката на последния кинофестивал „Златна роза“ във Варна. Не пропускайте забавлението с най-добрата българска кинокомедия за последните години!

Българската лента „Докато Ая спеше“ донесе награда за най-добра мъжка роля на Стефан Денолюбов на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза“, Варна 2015. Премиерният филм „Сега или никога“ е очарователна комедия по испански и беше включен в панорамата „Испания, оле!“ по време на МФФ „Любовта е лудост“ 2016.

Във филмовата програма във ФКЦ през седмицата участва и предложението на Швеция за Оскар 2017 „Човек на име Уве“, получил Награда на публиката от фестивала на романтичното кино в Кабург 2016, награда на публиката от филмовия фестивал в Единбург 2016 за най-добър филм, награда за най-добра мъжка роля (Ролф Ласгард) от МФФ Сиатъл 2016, номинация на публиката за най-добър филм от МФФ в Гьотеборг 2016. Режисьорският дебют на Юън Макгрегър, „Американска идилия“ е екранизация на шедьовъра на Филип Рот – „Американски пасторал”. Продукцията е в Официалната конкурсна програма от Сан Себастиян 2016 и с номинация от филмовия фестивал в Хамбург 2016 за най-добър филм. Селекция от късометражно кино FUTURE SHORTS, издание Есен 2016 ще бъде представена на 27 октомври.

Всяка събота и неделя през октомври от 11 часа и 14 часа децата и техните родители могат да гледат премиерния анимационен филм „Овца или вълк“, озвучен на български език с гласовете на: Рафи Бохосян, Ася Братанова, Христо Бонин, Йоанна Драгнева, Ненчо Балабанов, Михаела Филева, Йоана Иванова, Марин Янев.

Наситена и комедийна е театралната програма във ФКЦ през седмицата: „Чешити“ по разкази на Чудомир, „Жена ми се казва Борис“ на режисьора Владлен Александров, „Когато котката я няма“, режисирана от Асен Блатечки. Михаил Билалов и Снежина Здравкова превеждат френската пиеса „Името“, с която стартира 60-тия сезон на Сатирата. Премиерата във Варна е на 30 октомври.
Любителите на салсата могат да се включат в ежеседмичните партита в съботните вечери. Фермерски пазар – Варна добавя още една локация в града – на територията на комплекса всяка неделя от 11 до 18 часа се предлагат натурални продукти на производители от града.

Като център и на конгресно-конферентни събития, през седмицата ФКЦ предлага различни по капацитет зали за презентации, семинари, прояви на кандидат-участници в президентските избори 2016, както и шахматен турнир на 30 октомври.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Министър Атанас Илков прие посланика на Украйна Н. Пр. Олеся Илащук

Двете страни изразиха готовност за засилване на оперативното взаимодействие в областта на вътрешните работи, съобщават…

преди 13 часа

Апелативният съд във Варна постанови 11 години затвор за изнасилване и блудство с малолетна

От Апелативен съд - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че мъж ще бъде лишен…

преди 13 часа

Сарафов ще вземе имунитета на кандидат-депутата, арестуван заради купуване на гласове, без произнасяне от ЦИК

Както ви съобщихме по-рано днес кандидат-депутат е арестуван заради купуване на гласове. Впоследствие става ясно,…

преди 14 часа

МВР: В Карнобат е задържан мъж, държал у себе си множество документи за самоличност и дебитни карти

От пресцентъра на МВР представиха резултати от специализираните полицейски действия на територията на областите Бургас,…

преди 14 часа

Ето на коя дата откриват Сцена „Филиал“ във Варна

Все още следва да бъдат приключени някои довършителни работи, но по план откриването е в…

преди 14 часа

Американците панически изкупуват тоалетната хартия от магазините

Хората в САЩ панически купуват тоалетна хартия заради стачката на пристанищните работници. Това обаче се…

преди 14 часа