Категории: Твоята Варна

Читател сигнализира: Грубо и арогантно държание на варненски лекар! Линейка изобщо не дойде?

Реклама

Читател на НОВА Варна разказа за преживяването си на спирка във Варна, където е имало човек в безпомощно състояние. Тя недоволства от отношението на Спешно отделение във Варна и най-вече от отношението на дежурния оператор:

Днес останах безмълвна от грубото и нечовешко отношение на лекарка от спешното отделение във Варна! С колежката ми се прибирахме от работа и чакахме автобуса на спирката на центъра на квартал „Аспарухово“ в посока Бункера! До нас седеше възрастна жена, която изведнъж започна да вика“Лошо ми е,умирам“.

Беше прибледняла,устните и посиняха,жената викаше ,че не вижда нищо,че не може да диша и умира! С колежката ми измихме лицето и с вода,положихме я на пейката да легне и за щастие,в чантата си имах Валидол,сложих и под езика!Веднага след това звъннах на 112, от там ме свързаха със спешния център! Започнах да обяснявам ситуацията, при което лекарката отсреща с груб и арогантен тон ме попита за годините и и къде живее пострадалата! След като и казах,че жената е от квартал Галата, отсреща същата лекарка ми се развика, че работата била ясна, тези номера и били ясни и че потърпевшата просто искала да я откарат до дома и! Не знаех какво да кажа,просто се втрещих! Казаха ми,че сигналът е приет,при което 30 минути линейка не дойде! През това време жената се посъвзе, не спираше да ни благодари, а тя междувременно ни даде телефона си, за да се обадим на дъщеря й, аз веднага звъннах, уведомих за състоянието на майка й и тя каза,че веднага след като приключи с пациента си-защото жената се оказа зъболекар,щяла да тръгне към квартала! Благодари ни и естествено се поуспокои,че майка и все пак е в съзнание! Женицата се пооправи,каза,че сме били нейните ангели хранители и след половин час чакане,тя ни склони да се качим на автобуса,като ни увери,че е добре!Тръгнахме си,но линейка не дойде….какво се е случило после, незнам! В притеснението си,дори не се сетихме да запишем номера на женицата, дано да е добре и Бог да е с нея,защото вижда се,лекарите не са!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

С фестивал отбелязвме 580-ата годишнина от Битката при Варна: Обявиха програма

Ще се проведе Средновековен фестивал под надслов „Рицарите в музея". Той ще бъде открит утре…

преди 9 часа

Премиерът на Северна Македония: Няма да лъскам обувките на европейските политици

Това заяви министър-председателят на РСМ Християн Мицкоски във връзка с битката за членство на страната…

преди 9 часа

Във Варна се провежда втората годишна среща на главните сержанти на командвания на НАТО и главните сержанти от Югоизточния фланг на Алианса

От пресцентъра на Министерството на отбраната съобщават за медия "Нова Варна", че в морския град…

преди 9 часа

От МВР обявиха колко пияни и дрогирани шофьори са заловени в рамките на ден у нас

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" междинни резултати от специализираната полицейска операция…

преди 9 часа

Варна може да остане без Синя зона: Обслужващата фирма без правно основание за работа

Договор по обществена поръчка с предмет: „Избор на посредник за разплащания между ползвателите на услугата…

преди 9 часа

Експерт обяви коя храна чисти кръвта от холестерола: Супер евтина е

Диетологът Евгений Арзамасцев разкри коя евтина храна трябва да се консумира ежедневно от възрастните хора,…

преди 10 часа