in

Млада майка се нуждае от 60 000 лева за трансплантация

Млада майка се нуждае спешно от средства за животоспасяваща трансплантация на бъбрек. Сумата от 60 000 лева е непосилна за близките й, затова приятели стартираха инициатива в социалната мрежа Facebook.

Силвия Иванова Василева е с диагноза бъбречна недостатъчност и се нуждае от спешна трансплантация в Турция, а сумата от 60 000 лв. е непосилна за нея и семейството й, пише dnes.bg.

„Молим за вашето искрено съчувствие и помощ, за да можем да спасим живота на едно прекрасно момиче, на една майка, която неволно жертва собственото си здраве, за да дари живот“, пишат приятелите й.

По време на бременността си, в седмия месец, състоянието на бъдещата майка се влошава спонтанно и след медицинските изследвания идва страшната диагноза бъбречна недостатъчност. Живота на нея и бебето са в опасност и затова се налага преждевременно раждане. Детето се ражда 1,400 кг. и престоява в кувьоз до реалния термин.

За щастие дъщеричката на младата жена се доразвива добре и в момента е пълноценно, здраво и щастливо дете. Състоянието на Силвия обаче се влошава и при последната консултация в турска болница докторите съобщават, че до месец трябва да се направи трансплантация, в противен случай шансовете за успешен край сериозно намаляват.

Приятелите на младата жена организират специален благотворителен базар, чиято цел е да се съберат по-бързо парите.

„Кой с колкото може, всеки лев е важен, всяка помощ е крачка към новия живот на това прекрасно момиче“, пишат приятелите на младата майка.

И са обявили нейната дарителска сметка:

IBAN: BG30RZBB91551061461511
BIC: RZBBBGSF
BGN
Титуляр: Силвия Иванова Василева

Публикувано от Дамян Дамянов