in ,

Уникални нови услуги във варненската детска градина Монтесори „Шанс“

Уникалният метод, спечелил подкрепата на брилянтни личности като Томас Едисън и Александър Бел, насърчава потенциала и индивидуалността във всяко едно дете, избягвайки наложилия се метод, по който всички малки личности биват оформяни по еднакъв начин. По този начин детето изявява своите уникални качества знаейки, че те ще бъдат оценени.

Частната градина, работеща по метода на Мария Монтесори, обмисля съвсем скоро да разшири и доразвие своята дейност, като логично продължение в растежа си.

В момента се учредява сдружение, във връзка с провеждането на информационни срещи за родители. В съвсем близко бъдеше ще стартира и обучение за начинаещи учители, ентусиасти и родители по метода на Д-р Мария Монтесори, разкрила тайните на възпитанието на деца и превръщането им в хармонични личности.

Обучението ще обхваща възрастовата група от 3 до 6 години и всичко специфично за тази възраст по метода Монтесори! Ще се учи както на теория, така и на практика – неизменна част от цялостния процес.

Родители на деца, при които е използван този метод, споделят радостта си от изумителната самостоятелност, която развиват малчуганите и вътрешната увереност, която придобиват.

Ще се разшири и младият и амбициозен екип на детската градина, като се очаква към него да се присъединят детски психолог и логопед.

За целта е много вероятно да се обособи отделна стая или сензорна такава, за специфичните изисквания на дейностите на специалистите!

Всички дейности не биха се осъществили и без нужното пространство, за това и от градината възнамеряват да сменят своето местоположение, с такова позиционирано в Морската градина, което да предоставя най-добрите условия за детското развитие и посочените дейности. В този случай, ще има и възможност за разкриване и на яслена група, където приемът ще започва от 1,6 години!

Прием ще се осъществява целогодишно или до момента на изчерпване на свободните места!

За повече информация относно новостите в градина Монтесори „Шанс” може да посетите:

www.montessorishans.eu/

или Facebook групата тук, където освен полезна информация, ще намерите и много безплатни и полезни статии относно метода Монтесори, ранното детско развитие и психология.

Управител – Николай Василев – 0896 622 201

*Спонсорирана публикация

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/