The Guardian: Поверителни дипломатически документи разкриват вредна за ЕС подмолна дейност на Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, прекарал години на предишния си поста като премиер на Люксембург, тайно е блокирал усилията на ЕС за премахване избягването на данъци от международните корпорации, показват изтекли документи, съобщава The Guardian цитиран от “Фокус”.

реклама

Поверителни германски дипломатически грами предоставят откровен отчет за възпрепятстващите маневри на Люксембург в една от най-потайните комисии в Брюксел. Групата за кодекс на поведение по данъчното облагане на бизнеса е сформирана преди почти 19 години да пречи на страните-членки да бъдат манипулирани от все по-силните международни компании, целящи да прехвърлят печалбите си през границите и да избягват данъци.

Изтеклите документи показват как малка група държави използват местата си в комисията да осуетяват съгласуваните действия на ЕС и да пазят своите собствени данъчни системи. Документите са особено неудобни за Юнкер.

Стани част от новините с NovaVarna.net!
Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

реклама


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *