Бездомник издъхна в бургаския приют

Мъж на 49 години е починал в съня си в Центъра за временно настаняване на възрастни в Бургас, съобщи “24 часа”. Той e бил със силна алкохолна зависимост. Поглъщане на голямо количество чист спирт е предшествало фаталната нощ. Възможно е и да е развил скоротечна пневмония, допускат медици.

реклама

Мъжът, чието първо има е Тодор, е с постоянен адрес в близко до Бургас село. Многократно е настаняван в центъра. За известно време успял да овладее страстта си към алкохола, дори започнал работа в Слънчев бряг и си наел квартира. След това обаче се върнал към опасния навик.

30 бездомници са се приютили в центъра в необичайните за Бургас студове. Можем да приемем още, центърът е отворен 24 часа, съветвам хората, изпаднали в нужда, първо да дойдат тук, на ул. Беласица в кв. Акациите, да се настанят и стоплят, после ще ги упътим как да уредят документите си в “Социално подпомагане”, обяснява директорът Димитринка Колева.

Старец на 82 години в момента е най-възрастният обитател на центъра в Бургас, предстои той да бъде преместен до дни в старчески дом. Доскоро най-младият потърсил покрив в студовете е бил 18-годишен младеж, но се оказал с психично заболяване и е настанен в болница.

Стани част от новините с NovaVarna.net!
Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

реклама


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *