Категории: България

Наградиха най-добрите футболисти на България за 2016 г.

Реклама

Наградиха най-добрите футболисти на България за 2016 г! Имената:

Ивени Попов стана футболист на България за 2016 г. Той събра 161 точки. Втори с 158 точки е Светослав Дяков. С 90 точки на трето място остана Владислав Стоянов. Това е втора награда за играча на Спартак (Москва). Попов спечели приза и през 2015 г.
В гласуването участваха 101 спортни журналисти от 50 електронни и печатни медии.
За треньор номер 1 на България бе избран Георги Дерменджиев. Втори бе Станимир Стоилов, който води Астана, а трети – Христо Янев, който спечели Купата на България с ЦСКА от В група.

Ияд Хамуд и Кристиян Добрев бяха наградени за най-младите футболисти, дебютирали в Първа лига през този сезон – и двамата са на 15 години. Футболистът на Локомотив (Пловдив) бе на церемонията и взе приза си, докато този на Ботев (Пловдив) бе възпрепятстват заради лошото време.

Най-добрият вратар в елита на родния футбол стана Владислав Стоянов. Той бе награден от легендата на ЦСКА Георги Велинов. Втори бе Боян Йоргачевич от Левски, а трети – Мартин Луков от Дунав.

Защитник номер 1 е Димитър Пиргов от Левски. Божидар Чорбаджийски остана трети, Натанаел от Лудогорец – втори.

Валентин Михов награди най-добрия полузащитник. Роман Прохазка от Левски бе трети, втори – Светослав Дяков от Лудогорец. Първи стана Марселиньо. Наградата бе получена от съотборника му Дяков, защото Марселиньо още е в България.

Друга легенда Петър Жеков наглади Мартин Камбуров за най-добър нападател в Първа лига. Той има 183 гола на сметката си. Жеков му пожела да го надмине, но и да не вкарва на ЦСКА. Джонатан Кафу и Клаудиу Кешеру станаха съответно втори и трети.

За най-добър чужденец в българското първенство бе избран Джонатан Кафу от Лудогорец. Негови подгласници станаха Марселиньо и Вандерсон. Наградата бе приета от Владислав Стоянов.

Най-проспериращ млад играч стана 17-годишният Петко Христов. Талантът е от школата на Славия. Призът му бе връчен от Емил Костадинов. Божидар Краев бе трети, а втори – Чорбаджийски.

Борислав Михайлов получи наградата за новата база на националния отбор, която бе открита през ноември в Бояна. Наградата за БФС е за развитие на българския футбол.

По време на церемонията бе почетена и паметта на Стефан Орманджиев и Трифон Иванов. Железният защитник напусна този свят в началото на миналата година, а Орманджиев преди броени дни.

Специална награда „Лъвско сърце” бе учредена от спортните журналисти. Тя ще бъде печелена от тези, които показват най-много характер и спортсменство. Футболистите ще определян номинираните. Близнаците Веселин и Йордан Миневи както и Илко и Димитър Пиргови, които изгубиха бащите си, но играха за отборите си броени дни след семейната трагедия, получиха първи тази награда.

Нападателката Евдокиа Попадинова спечели приза за най-добра футболистка. Нейната мечта е да играе в Мейджър сокър лигата на САЩ.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Кирил Петков: Моите огромни съболезнования на близките. Бог да прости загиналия

Кирил Петков написа публикация в профила си във Фейсбук, след катастрофата край Варна с автомобил…

преди 3 часа

НСО потвърди: Починал е втория шофьор в катастрофата с Кирил Петков край Варна

Около 17.30 часа днес, 16 май, служебен автомобил на Националната служба за охрана е претърпял…

преди 4 часа

Извънредно: Край Варна катастрофира кола на НСО с Кирил Петков. Има загинал

Стана ясно, че днес около 17:30 часа на входа на Аксаково, област Варна, е катастрофирал…

преди 5 часа

Важно съобщение: Временно затварят този булевард във Варна

Заради отстраняване на опасно сухо дърво и клони утре за няколко часа ще бъде затруднено…

преди 7 часа

Обявиха добри новини за шофьорските книжки

От Министерството на вътрешните работи (МВР) обявиха, че са отстранени проблемите при част от процедурите…

преди 7 часа

Ето какво каза 100-годишен данъкоплатец пред изпълнителния директор на НАП

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов посети 100-годишен данъкоплатец в къщата му в смолянското с.…

преди 8 часа