Категории: Варна

Обявено или не бедствено положение, варненци без ток и хляб

Реклама

Селата Дръндар и Николаевка в община Суворово остават в бедствено положение. Това съобщи оперативният дежурен при Областна администрация, предаде Фокус.

По данни на дежурния обстановката във Варненска област като цяло е нормална при зимни условия. На територията на община Аксаково бедственото положение вече е отменено.

Ето какво ни сподели наш читател, жител на град Аксаково, за премеждията, през които е преминал в първия ден от бедственото положение в града: 

„Питам се аз как е възможно при бедствено положение да те викат на работа и после да се чудиш как да се прибереш от Варна за Аксаково. (Като са информирани шефовете ми за положението в града). На 06.01.17г. ми се случи следното: времето беше лошо със силен вятър и сняг. Тръгнах за работа, но нямаше автобус и магистралата беше затворена. По-късно отидох отново на спирката, и отново чаках. Автобуса дойде пътувахме доста време по магистралата, която беше за кратко отворена. На връщане от работа, качвайки се в автобуса ми казаха, че автобуса не ходи до Аксаково и последна спирка е Елпром. Причината бе че, магистралата отново беше затворена. Аз чаках един час на студено, ветровито и снежно, за да дойдат да ме приберат. Но в тоя ред на мисли какво правим, когато няма кой да дойде да те прибере. Защото в повечето случаи дори и такситата отказват да се придвижат в това лошо време.“

На територията на община Суворово има обявено бедствено положение в две села – Дръндар и Николаевка. Пътищата за тези две села в участъка Изгрев – Николаевка – Дръндар са затворени.

Във всички населени места на територията на областта има ток и вода. Селата Ягнило и Доброплодно в община Ветрино са частично без електрозахранване, като аварийни екипи работят по отстраняване на авариите.

По данни на администрацията са затворени пътищата Ветрино – Добротич, Ветрино – Суворово, които се намират на север от автомагистрала „Хемус“, както и пътят от Ветрино към магистралата, тъй като там има участък от 2 километра, където непрекъснато навява и почистването е невъзможно. Затворен за движение е също пътят Аксаково – Добрич, което води до затваряне на главния път Варна – Добрич.

Аксаково – Осеново – северният път за връзката към Албена, също е затворен. Пътят Виница – Кочево – Осеново – другата връзка за Долище и Албена също е затворен. На този етап минава се само през Златни пясъци.

Наш читател сигнализира за обстановката в село Белоградец, където не е обявено бедствено положение, но хората буквално бедстват.

Ето какво ни писа Синан Дубаз:

„Здравейте,
Искам да изкажа възмущението си от организацията по почистването на пътищата в област Варна, общ. Ветрино, с. Белоградец, което вече трети ден пътищата са непроходими, няма ток, няма хляб, няма брашно, свещи и т.н. Въпреки тежката обстановка и бедстващите хора кмета на общината Димитър Димитров не е обявил бедствено положение и не търси помощ от държавата
Това не е единичен случай. При най-малкия снеговалеж и навявания пътищата в общината са затворени и непочистен“

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Чоткин е големият победител в „Хелс Китчън“: Планира сватбата му с Камелия да е във Варна

Стана ясно, че Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell’s Kitchen 6. След напечения финал…

преди 5 минути

След разтърсващия финал на „Ергенът“: Алек се появи в ефир и обясни какво е станало

Младият бизнесмен Алек Младенов се появи на живо в ефира на бТВ, след като изненада…

преди 31 минути

НАП с важно напомняне за изтичащ срок

От Националната агенция за приходите съобщават за медия "Нова Варна", че над 10 000 дружества…

преди 60 минути

Братовчедът на загиналия в катастрофата с Кирил Петков край Варна: Ицо беше професионален шофьор, нямаше нарушения

Припомняме, че вчера се случи зверска катастрофа край Аксаково, област Варна. Две коли се блъснаха,…

преди един час

Първи думи на Магдалена, след като Алек заряза нея и Надежда на финала на „Ергенът“

Спираща дъха развръзка на финала на третия сезон на "Ергенът". Вчера стана ясно, че бизнесменът…

преди един час

Временно променят маршрута на някои автобуси във Варна

От Градски транспорт - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че на 21 май (вторник)…

преди 2 часа