Категории: Варна

Официално: Решиха дали ще се учи утре във Варна

Реклама

10 януари ще бъде неучебен ден за учениците във Варна, след подадена докладна записка от дирекция „Образование и младежки дейности“ до кмета на Община Варна.

Документът е изготвен въз основа на становища от двете работодателски организации в системата на образованието, както и на директори от варненски училища – неучебният ден е поискан заради ниските температури и опасността от разпространяване на вирусни заболявания. Всички директори на училища имат ангажимент да подготвят сградите в днешния и утрешния ден, за да се постигнат температурите, изисквани по норматив – над 18 градуса.

Ако има сгради, в които не могат да бъдат постигнати тези условия, директорите имат право по чл. 105, ал. 4 от ЗПУО, да обявят и сряда за неучебен ден за училищата, които управляват. Дирекция „Образование и младежки дейности“ ще обяви решенията на отделните педагогически колективи за 11-ти януари, сряда.

Всички пътища в община Варна са проходими. Няма сигнали за бедстващи хора и населени места без ток и вода. Линиите на градския транспорт се обслужват по график. Фирмите, ангажирани със снегопочистването, са направили обработки по основните пътни артерии с техническа сол и луга, Аспаруховият мост се обработва с антилед.

Извозването на отпадъците е регулярно. От дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ напомнят, че собствениците и наемателите на търговски обекти трябва да почистват и обезопасят районите около тях, а домоуправителите – да организират почистване около жилищните сгради. В периода петък-неделя в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица са приети още 13 души, с които настанените стават общо 140. Създадени са условия за подслон на допълнително хора. Социалните заведения в общината работят нормално.

Прогнозата за 10 януари на на НИМХ – филиал Варна, е за понижение на минималните температури, във вътрешността на Североизточна България до минус 20 – минус15 градуса, по Черноморието ще са от -12 до -7 градуса.

През деня времето над Източна България ще се определя от циклон, движещ се бързо южно и източно от страната. Сутринта слаб сняг ще завали над крайните югоизточни райони. Следобед и вечерта валежите ще обхванат целия район, като по-интензивни ще са вечерта и в часовете до полунощ. Следобед вятърът от север-североизток постепенно ще се усили.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Лидерът на гръцка националистическа партия скъса Преспанския договор

В отговор на кризата в отношенията между Атина и Скопие, лидерът на гръцката националистическа партия…

преди 7 часа

Нова идея на хоризонта: Ще пътуват ли безплатно в градския транспорт на Варна всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания?

Във Варна общински съветници са дали предложение всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания…

преди 7 часа

Извънредно: Атентат срещу премиера на Словакия

Стана ясно, че премиерът на Словакия Роберт Фицо е бил прострелян и ранен. Имало е…

преди 7 часа

Изумително: Учени откриха гигантска газова планета, пухкава и лека като захарен памук

Астрономи откриха нова газова планета. Тя е по-голяма от Юпитер и изненадващо пухкава и лека…

преди 8 часа

Осъдиха мъж във Варна, откраднал чужда кола и хукнал към Аспаруховия мост

38-годишен е бил осъден за противозаконно отнемане на чужд автомобил и държане на марихуана. Това…

преди 8 часа

Извършени ли са строителни измами на територията на област Варна?

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна се провежда разследване за извършени строителни измами, ощетили…

преди 8 часа