БЧК спира раздаването на хранителни помощи в Добрич заради лошото време

Поради лошото време областният съвет на БЧК спира временно раздаването в Добрич на хранителни продукти по програмата на Европейския съюз, съобщи изпълнителният му директор д-р Артюн Еринозов. Мярката се предприема, за да се опазят животът и здравето на екипа на БЧК, доброволците и на бенефициентите.

реклама

Днес в Добрич е работил само един от трите пункта – този в ДКЦ II. Вечерта е взето решение от утре и той да бъде временно затворен. Очаква се, предвид прогнозите за влошаване на времето, да се преустанови раздаването на хранителните пакети и в другите общини, където процесът е започнал – Крушари, Балчик и Шабла, писа Бнр.

Д-р Еринозов увери, че в склада на БЧК има достатъчно хранителни продукти. След подобряване на климатичните условия, раздаването на храните ще бъде възобновено. Нито един правоимащ няма да остане, без да е получил помощта, каза директорът на БЧК-Добрич.

Правоимащи са над 6000 жители на област Добрич. Те получават хранителни продукти на стойност 67,188 лева и с тегло 38,55 кг.

реклама


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *