Бъчварова: МВР ще обучи 3000 полицейски служители за борба с битовата престъпност

Очаква се до края на годината да има нови 3000 полицейски служители в МВР, които ще помагат в борбата с битовата престъпност. Това обаче не означава, че във всяко населено място ще има полицейско присъствие, уточни вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова пред БНТ.

реклама

В някои села ще има патрулиране и въвеждане на други технически мерки за по-интензивно строителство на системи за видеонаблюдение и инсталиране на паник бутони.

За борбата с битовата престъпност се използва и подходът на съвместно сътрудничество с другите институции. Чрез създаването на 255 местни комисии МВР иска да се ангажират всички институции на местно ниво да помагат. Бъчварова изтъкна, че е много важна ролята на социалните служби, на инспекторатие в образованието, на данъчните служби.

„Започваме един процес, даваме възможност и на административните мерки да бъдат въведени, за да създадем един нов и по-интензивен ред за борба с битовата престъпност. Още една-две седмици нашето правителство ще работи по тази организация, но всяко следващо ще влезе в една организация, която е създадена и дава резултати“, заяви министърът в оставка. Румяна Бъчварова обясни, че тази организация е създадена сега, а не по-рано, защото е била нужна промяна в Закона на МВР и пари.

Относно мигрантския натиск Бъчварова заяви, че е намалял и през последните дни опит да преминат през границата ни правят от 2 до 4-ма души. По думите й миналата година със 70 процента се е увеличил броят на изведените от страната бежанци. 1 400 афганистанци вече са върнати в страната им.

Бъчварова се надява на приемственост и е подготвила списък на своя наследник в МВР.

Стани част от новините с NovaVarna.net!
Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

реклама


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *