Само 36 стотинки е цената за чадър и шезлонг на плажа това лято

Само 36 стотинки за шезлонг и още толкова за чадър (с ДДС) ще плащат посетителите на плажа на къмпинг „Нестинарка“ до Царево през следващото лято. По 6 лв. е цената за същите услуги на другия плаж в региона – този на къмпинг „Оазис“.

реклама

Това стана ясно, след като правителството одобри концесионните предложения за 6 морски плажа – къмпинг „Оазис“ и къмпинг „Нестинарка“ в община Царево, „Дюни-юг“ в община Созопол, „Обзор-юг“, „Нов плаж „Свети Влас“, „Свети Влас-изток“ в община Несебър.

Кандидат-концесионерите са подали оферти с включени цени за шезлонг и чадър с ДДС, както и определени инвестиции за 20-годишния срок на договора.
Най-високи са цените на плажовете в Свети Влас – по 8 лв. за шезлонг и чадър.

Плажуващите на „Дюни-юг“ трябва да платят по 7 лв. за двете. Доста по-евтино е на плаж „Обзор-юг“, където шезлонг и чадър струват по 3 лв.
Концесионните процедури за останалите 2 плажа „Бургас-север“ и „Поморие-централен“ са обект на жалби пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Въпреки че законът позволява процедурите да бъдат завършени, е взето решение да се изчака становище на КЗК, за да няма съмнения, посочват от туристическото ведомство.

Избраните концесионери са длъжни да предлагат цените за чадър и шезлонг, които са посочили в офертите си, съобщиха от Министерството на туризма. Ведомството ще контролира дали се спазват посочените цени, а в случай на нарушения може да се прекрати договорът с концесионера.

Стани част от новините с NovaVarna.net!
Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

реклама


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *