in

Първа жертва на студа в община Балчик

Първата жертва на студа вече е факт в община Балчик. 67-годишен мъж от село Одърци – Иван Николов Стоянов, вчера е намерен измръзнал в района на вилна зона Златна рибка между Балчик и Албена.

Самотникът е починал в добричката болница, след като е транспортиран с линейка на спешния център в Балчик. Издирват се близките му. Съседи на човека, който е обитавал дървена барака, не го виждат през последните дни и подават сигнал на тел. 112. Полицаи от РУ на МВР – Албена го намират посинял и го изнасят на ръце, все още жив, но неконтактен, писа Бнр.

Що се отнася до зимната обстановка – снегът отново затвори пътищата в община Балчик, само ден след като ги отвориха от тридневната блокада. От Общинския съвет за сигурност съобщиха, че пътищата от републиканската и общинска мрежа са затворени. Цялата техника на районна пътна служба и общинско предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство” е в действие. Работи се усилено за отваряне на пътя Добрич-Балчик и по участък от І-9 Дуранкулак-Балчик-Добрич. В момента пътното е концентрирало усилията за почистване на пътя за Варна през Оброчище, след което машините ще се насочат към областния град Добрич.

Работниците на БКС усилено разчистват тротоарите и улиците в града, които са проходими. Направлението Балчик – Албена е отворено, проходим е пътят за морската столица през Кранево.

Към момента обстановката е спокойна, вятърът и снеговалежът утихнаха. Своевременно е разчистен затрупан от преспите участък на спешния център в Балчик. Оказано е съдействие снощи на закъсала кола с бременна жена между селата Ляхово и Бобовец. До екологията в администрацията е постъпил сигнал за лебед със счупено крило.

Градският транспорт се движи по разписание от 6,00 часа сутринта. Междуградският от и до Автогара Балчик няма да се изпълнява до обяд, съобщиха оттам.

Все още се решава дали да бъдат неучебни следващите два дни.

Публикувано от Дамян Дамянов