in

Свидетел на фаталната катастрофа с Никола нарече убиеца „камикадзе“. Вижте какво реши съдът

Днес Окръжен съд – Варна даде ход на наказателното дело срещу убиеца на Никола Терзиев.

В началото на съдебното заседание майката на пострадалия бе конституирана като частен обвинител. Подсъдимият Б.И., причинил смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие на автомагистрала „Хемус“, заяви, че ще даде обяснения на по-късен етап от съдебното производство.

В началото на делото адвокатът на подсъдимия изложи своите искания и заяви, че в обвинителния акт не пише откъде е минал пострадалият и не е изяснено при какви условия той се включва в движението. Защитата на Бейтула Исмаил настоя да се изясни въпросът „Как е стигнал до магистралата Никола Терзиев?“, на който прокурорът по делото отговори: „Най-вероятно с колата си“.

В хода на делото бяха разпитани трима свидетели на пътното произшествие. Сред тях бяха мъж и жена, пътували зад колата на Терзиев. И двамата бяха категорични, че са видели как колата на подсъдимия „профучава“ край тях с бясна скорост. Следващото, което виждат е издигналия се пушек вследствие на сблъсъка на двата автомобила.

Третият свидетел потвърди думите им като определи задминалият колоната от коли на магистралата, Бейтула, като „камикадзе“.

Беше изслушана и жената, с която подсъдимият живее на съпружески начала.

Беше представена автотехническа експертиза по случая, която защитата оспори изцяло. Тя обвини изготвилото я вещо лице в лъжа и поиска изготвяне на нова експертиза, което впоследствие бе отхвърлено от съда.

В крайна сметка съдът поиска да се изготви допълнителна мащабна скица към автотехническата експертиза по делото, която да доотрази констатациите на вещото лице.

Делото се отложи за 1 март тази година, когато ще бъдат изслушани нови свидетели – колега на загиналия Никола, както и пазач в Бизнес парк – Варна, откъдето Никола се е връщал от поръчка, точно преди фаталния инцидент.

Публикувано от Дамян Дамянов