in

Георги Костов: Младежите на Варна имат 7 дни за финансиране по #Varna2017

Междинен резултат за младите хора на Варна. След като стана ясно, че финансирането ще минава през фонд „Култура“ на община Варна. Тоест ще бъде оцелявано от общинарите и с някаква система за „Лайкове“, която няма да коментирам, младежите на Варна в крайна сметка имат още 7 дни до 20.02.2017  вк. г. да подадат проектите си и да си приготвят по 30 % само участие. Това е!

Обновено: От датата на получаване на прес информация

И както ми отговориха от община Варна всичко може да намерите на http://varna2017.bg

Като цяло има някакво положително развитие. Сега да видим как се подготвят проекти по фонд „Култура“ за 7 дена от младежки организации. Обновено

Изключително ми е интересно, какво ще се случи с традиционните фестивали на Варна?!

Но все пак забележката е взета под внимание и има някаква публичност и яснота за кандидатстване. Мога да поздравя екипа за правилната посока, но пътят е дълъг.

А иначе разпространеното „платено“ съобщение в месните медии е следното:

От 17:30 часа на 20 февруари варненци ще могат да избират кои проекти да получат финансиране за домакинството на града като Европейска младежка столица през 2017-та.

Екипите, събрали най-много лайкове в Интернет ще бъдат с предимство при получаване на субсидия. Това стана ясно на четвъртата информационна среща по направление 5 на общинския фонд „Култура“, 
За пръв път жителите и гостите на морската столица ще могат да дават своите предпочитания за всеки от проектите чрез гласуване на специално изградена платформа на сайта varna2017.bg. 11-членен експертен съвет ще отсее впоследствие част от кандидатите.

Според правилата, в управлението на екипите, предлагащи проекти за домакинството на Варна като Европейска младежка столица трябва да има предимно млади хора на възраст до 35 години. Различното този път е, че бюджетите по избраните проекти няма да бъдат орязвани. Ще се дава предимство на инициативи, планирани да се проведат извън активния туристически сезон.

Очаква се на творчески уикенд между 3 и 5 март в Юнашкия салон да станат ясни одобрените кандидати в първата сесия за финансиране.

Публикувано от Георги Костов

Георги Костов е предприемач, иноватор, експерт по европейски проекти, информационни технологии и активен общественик. В миналото е бил участник в политиката.При създаването на проекта Нова Варна взима активно участие и остава почетен член на екипа от редактори. Активно се занимава с подпомагане на младите хора и иновативни проекти.