Категории: Варна

Варна ще бъде домакин на международно кариерно изложение (СНИМКИ)

Реклама

За втори път ще се проведе международно кариерно изложение насочено към младежите от гр. Варна и региона. Целта на събитието е да предложи различни възможности на за стажантски позиции и постоянни работни места.

В рамките на инициативата ще вземат участие работодатели от близо 20 компании опериращи в България, Германия, Малта, САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Италия, Австралия, Норвегия, а областите за професионална реализация и ориентация ще са в широк диапазон – хотелиерство, бизнес, финанси, администрация и маркетинг, аутсорсинг, IT и човешки ресурси, транспорт, консултантски и банков сектор, туризъм.

Форумът ще се проведе на 21-ви (вторник) и 22-ри февруари (сряда), от 10.00 до 17.00 ч., като през първия ден, някои от работодателите ще направят презентация на компанията, която представляват и ще дадат препоръки относно типа кандидати, които набират. През втория ден, ще се проведат директни интервюта между работодателите и кандидатите. Сред презентаторите ще бъдат мениджърът на един от най-скъпите голф клубове в САЩ, директор човешки ресурси на австрийска транспортна компания, професионален консултант от Германия, представители на две от най-известните хотелски вериги в света.

Организатор и домакин на събитието е Висше училище по мениджмънт (ВУМ), то ще се проведе в сградата на училището на ул. „Оборище“ 13А, Конферентна зала, ет. 4. От там допълват, че кариерното изложение е отворено (безплатно) за всички младежи от Варна и региона, които владеят английски език. Целта на форума е да създаде възможности за диалог между бизнеса, търсещите работа и образованието. Предвидени са още дискусии, демонстрации, казуси – споделят още от ВУМ.

„Миналогодишното издание на форума събра над 200 посетители, които имаха възможност да кандидатстват за стажантски и работни позиции в компании от 12 държави в Европа, Азия, Северна Америка и Австралия. Това е една от инициативите ни свързани с осигуряване на предложения за стаж на наши студенти, които идват от над 40 страни, но в същото време отваряме врати и за други младежи във Варна.“ – споделя Петя Петрова, директор на Кариерен център към ВУМ, която заедно с членове на Студентски съвет към висшето училище организира събитието.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Времето по морето днес: Ето какви температури да очакваме

От НИМХ прогнозират, че днес ще има превалявания само на отделни места в страната, а…

преди 55 минути

Кирил Петков: Моите огромни съболезнования на близките. Бог да прости загиналия

Кирил Петков написа публикация в профила си във Фейсбук, след катастрофата край Варна с автомобил…

преди 10 часа

НСО потвърди: Починал е втория шофьор в катастрофата с Кирил Петков край Варна

Около 17.30 часа днес, 16 май, служебен автомобил на Националната служба за охрана е претърпял…

преди 12 часа

Извънредно: Край Варна катастрофира кола на НСО с Кирил Петков. Има загинал

Стана ясно, че днес около 17:30 часа на входа на Аксаково, област Варна, е катастрофирал…

преди 12 часа

Важно съобщение: Временно затварят този булевард във Варна

Заради отстраняване на опасно сухо дърво и клони утре за няколко часа ще бъде затруднено…

преди 14 часа

Обявиха добри новини за шофьорските книжки

От Министерството на вътрешните работи (МВР) обявиха, че са отстранени проблемите при част от процедурите…

преди 15 часа