in

Пиян шофьор потроши патрулка и се спря в метален стълб в Шумен

Снимката е илюстративна; Източник: shmoko.bg

30-годишен шуменец, седнал зад волана след почерпка с ракия, предизвикал пътен инцидент в града след фиеста с Форд “Фиеста”, предава МВР – Шумен за „Нова Варна“.

Около 01:10 часа екип на “Пътна полиция” подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Форд “Фиеста” със сливенска регистрация, който се движил по ул.”Ген. Скобелев” в Шумен. Водачът не спрял.

Малко по-късно автомобилът бил засечен на ул.”Антим I”. Полицейският екип го последвал.

Малко преди МБАЛ – полицейският автомобил го изпреварил и подал на водача звукова и светлинна сигнализация. Освен, че не спрял водачът предприел изпреварване, по време на което блъснал странично патрулния автомобил.

Счупил огледалото и охлузил цялата лява страна на полицейския автомобил. Продължил с несъобразена скорост и се ударил в метален стълб за улично осветление на ул.”Васил Априлов”. Слязъл от колата и побягнал. Униформените го настигнали и го задържали.

Изяснено било, че водач е неправоспособният Х.Х./30г./ от Шумен. Фордът, който бил спрян от движение през 2016 година, нямал технически преглед и застраховка “Гражданска отговорност”, бил собственост на 32-годишен мъж от котелското село Ябланово.

Х.Х. е тестван за алкохол. Дрегерът отчел 0, 64 промила в издишания от водача въздух. Полицейският служител също е изпробван за алкохол. Пробата му е отрицателна.

На нарушителя са съставени осем акта за установени административни нарушения.

След справка станало ясно, че има влезли в сила наказателни постановления за различни нарушения в размер на 3720 лева, които не са платени.

Металният стълб бил премахнат от екип на РСПБЗН, поради опасност от падане върху движещите се по пътното платно автомобили.

Публикувано от Дамян Дамянов