in

Инспектори тръгват на проверки по морето още от май

Още от май ще започнат проверките по морето, извършвани от инспекторите на Комисията за защита на потребителите. Това стана ясно след работна среща между министъра на туризма Стела Балтова и председателя на комисията Димитър Маргаритов, предаде Радио Варна.

За извършването на проверките ще бъдат командировани допълнително служители на Комисията от вътрешността на страната. Ще продължат работа и временните приемни на Комисията в курортите по морето. Консултации в тях ще могат да получават и чуждестранните туристи, а след завръщането в страната си, при необходимост, биха могли да подадат жалба в бюрата на европейските потребителски центрове.

Всички туристи ще могат да подават сигнали и жалби включително и на горещия телефон на комисията 0700 111 22, който ще бъде публикуван на страницата на Министерството на туризма.

По настояване на туристическия бизнес за осигуряването на конкурентна среда Комисията за защита на потребителите ще проверява и за наличието на фирми, които не са регистрирани като туроператори, но извършват такава дейност. През зимния сезон експертите не са намерили сериозни нарушения при функционирането на ски пистите, съобщават още от ведомството.

Публикувано от Дамян Дамянов