in

Тереза Мей свиква кризисния комитет „Кобра“ заради терористичен атентат в Лондон

Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей свиква среща на правителствения кризисен комитет „Кобра“ във връзка с нападенията в Лондон, предаде Ройтерс.

Британската полиция съобщи, че при днешното нападение край сградата на британския парламент в Лондон има ранени хора, включително полицаи, без да уточни техния брой. „Известно ни е, че има няколко пострадали, включително полицаи, но на този етап не можем да потвърдим броя им“, каза пред репортери представител на полицията на име Би Джей Харингтън. „Получихме няколко различни сведения, включително за човек в реката, за блъснала се в тълпа пешеходци кола и за въоръжен с нож мъж“, допълни Харингтън.

Лондонската служба за спешна помощ съобщи, че нейни лекарски екипи са оказали медицинска помощ на поне 10 души на моста Уестминстър. „Можем да потвърдим, че сме оказали помощ на поне 10 пациенти на моста Уестминстър и сме подали сигнали до няколко болници“, съобщи в комюнике заместник-директорът на службата Полин Кранмър.

Жена бе извадена жива от река Темза след днешната атака и в момента й се оказва спешна медицинска помощ, предаде Ройтерс, като цитира официален източник.

Френският премиер Бернар Казньов съобщи, че сред ранените има трима френски ученици. Американският Държавен департамент съобщи, че следи внимателно тревожната ситуация около британския парламент и е готов да съдейства всячески на сънародниците си при необходимост. Мей вече е разговаряла с Доналд Тръмп за атаката.

Публикувано от Дамян Дамянов