in

Започнато е дело срещу купуване на гласове, чрез безплатни екскурзии до Турция

В Районна прокуратура – Айтос е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител, организирал безплатни екскурзии до Р. Турция с цел да склони група от хора, да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа сила. Това предадоха от пресцентъра на ОД на МВР Бургас, за „Нова Варна“.

Под надзора и ръководството на Районна прокуратура – Айтос е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на 10.03.2017г. и на 17.03.2017г. на територията на Община Айтос, Обл. Бургас е предложил имотна облага с цел да склони група от хора, да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа сила, а именно като организирал безплатни екскурзии до Турция – престъпление по чл.167 ал.ІІ от НК.

Проведено е претърсване и изземване в недвижим имот , находящ се в гр.Айтос на ул. „Любен Каравелов“ , който е нает и се използва от политическа сила. Иззети са списъци и документи. Разпитани са и множество свидетели.
Към момента по случая няма задържани лица.

За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1г. до 6г. и „глоба“ от 10 000лв. до 20 000лв.

Публикувано от Дамян Дамянов