in

Обвинената за убийството край Каменар била психично болна и бременна

Задържаните за убийството на таксиметровия шофьор Васил Ашиков, Космас Джарони от Дългопол и Ренета Козарева от Свети Влас, остават в ареста.

Това реши по-рано днес Варненският окръжен съд. Двамата бяха задържани преди 2 дни от военнослужещи в поделението в с. Каменар, като по дрехите им са открити следи от кръв.

Според защитата на Космас Джарони той няма достатъчно сили, за да нанесе удари, които да доведат до смърт. Както стана ясно по-рано, задържаният страда от  детска церебрална пареза и едната му ръка е трудно подвижна.

Защитата на 23-годишната Ренета посочи, че обвиняемата твърди, че е бременна, а освен това страда от биполярно разстройство – тежко психично заболяване.

Според прокурора, представляващ държавното обвинение, пред разследващите Ренета е разказала как с Космас са планирали престъплението  и как е тренирала да забива ножове върху гуми дни преди злощастния ден.

Защитите и на двамата обвиняеми поискаха по-лека мярка за неотклонение.

Исканията на обвиняемите не бяха уважени и им бе наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна за двамата убийци.

Мярката може да се обжалва на 18 април пред Апелативен съд.

Публикувано от Дамян Дамянов