Категории: България

В навечерието на Великден в Тервел бе възстановена неработеща от повече от 25 години чешма

Реклама

В навечерието на Великден в Тервел бе възстановена неработеща от повече от 25 години чешма, която се намира в централната част на града, съобщават от общината. Чешмата е разположена между два жилищни блока, вблизост до градския музей.

Общината се зае първо с възстановяване на прекъснатото преди четвърт век захранване с вода, и възстановяване на водопроводните съоръжения. След това бяха ремонтирани облицовките на композицията, включваща подпорни стени и пейки, писа „Дарик“.

Накрая бе изработено ново керамично пано и бяха монтирани три фонтанки с пуш бутони за пиене на вода. Начинанието стартира в деня на водата ( 22 март) и днес тервелчани и гостите на града вече могат да ползват чешмата.

Пролетното почистване в Тервел включва оборка на замърсени с отпадъци места, косене на зелени площи, възстановяване на пясъчниците на всички детски и спортни площадки – общо 6, основно почистване на гробищния парк в Тервел, на градския парк, механизирано метене на основни улици в града, боядисване на пейки в централната градска част, възстановяване на пешеходните пътеки и направа на нови такива.

През тази година бяха увеличени мощностите за поддържане на зелени площи в по-големите села на общината, на които бе осигурена техника за самостоятелно ползване. Това стана, след като в края на 2016 година Община Тервел закупи допълнителна техника за звено „Чистота“.

В пролетното почистване на Тервел участват няколко от служителите на Общината и звената към нея, шофьорите на училищните автобуси, при които се ползва периода на ваканцията и 16 души, които имат задължение да полагат обществено полезен труд, тъй като се подпомагат с месечни социални помощи. В момента в Община Тервел няма работници по програми за временна заетост. Очаква се да стартират две такива – дългоочаквано разрешение на проблема на Общината с поддържането на огромните площадни, паркови и зелени площи, както и на уличната мрежа и междублоковите пространства в града.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Времето по морето днес: Ето какви температури да очакваме

От НИМХ прогнозират, че днес ще има превалявания само на отделни места в страната, а…

преди 2 часа

Кирил Петков: Моите огромни съболезнования на близките. Бог да прости загиналия

Кирил Петков написа публикация в профила си във Фейсбук, след катастрофата край Варна с автомобил…

преди 12 часа

НСО потвърди: Починал е втория шофьор в катастрофата с Кирил Петков край Варна

Около 17.30 часа днес, 16 май, служебен автомобил на Националната служба за охрана е претърпял…

преди 13 часа

Извънредно: Край Варна катастрофира кола на НСО с Кирил Петков. Има загинал

Стана ясно, че днес около 17:30 часа на входа на Аксаково, област Варна, е катастрофирал…

преди 13 часа

Важно съобщение: Временно затварят този булевард във Варна

Заради отстраняване на опасно сухо дърво и клони утре за няколко часа ще бъде затруднено…

преди 15 часа

Обявиха добри новини за шофьорските книжки

От Министерството на вътрешните работи (МВР) обявиха, че са отстранени проблемите при част от процедурите…

преди 16 часа