in

Районни прокурорки от Варна с рекорд по пиене

Цацаров поиска наказание за двете дами

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска наказание за две районни прокурорки от Варна, отишли на кръчма със служебен автомобил и пили алкохол в работно време. Цацаров е внесъл предложение до Прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова – административен ръководител, районен прокурор на Районна прокуратура Варна, и Милена Даскалова – заместник районен прокурор на РП Варна за допуснати нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на Съдебната власт, съобщават от Главна прокуратура.
Искането е в резултат от проверка от прокурор от Апелативна прокуратура Варна, и прокурор от Окръжна прокуратура Варна. Инцидентът станал преди месец. На 13 март прокурорките Цветанка Гетова и Милена Даскалова били на работа. В 13,38 ч отишли със служебен автомобил на РП – Варна, в заведение в града, където си поръчали храна и напитки.
След сигнал в 15 30 часа на място в заведението извършили лична проверка прокурор от Апелативна прокуратура – Варна, и прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Те снели обяснения от сервитьорите в ресторанта и изискали касовия бон за консумираните от Гетова и Даскалова храни и напитки. В хода на проверката станало ясно, че до 15.30 часа прокурорите Гетова и Даскалова са поръчали и консумирали 5 поръчки ракия „Бургас 63“, 1 ракия „Бургаска мускатова“, 2 поръчки уиски „Джак Даниелс“. Поръчали и консумирали са още 2 бири „Туборг“ и 1 минерална вода.
След извършената проверка прокурорите от АП – Варна, и ОП – Варна, си заминали, а Гетова и Даскалова не се завърнали на работните си места в Районна прокуратура – Варна, а останали в заведението до около 21.00 часа.
Предложенията за наказания на главния прокурор е насрочено от Прокурорската колегия на ВСС за 19 април 2017 г.

Публикувано от Дамян Дамянов