in

Апаши нападнаха домове и магазини във Варненско

В петък е получен сигнал за опит за кражба на велосипед, намиращ се на паркинга на магазин за хранителни и други стоки, част от голяма верига магазини, на бул. Христо Смирненски в гр. Варна.

След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е А.Г. (32 г.) от Варна, известен на МВР. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. На А.Г. е повдигнато обвинение, задържан е с постановление на прокурор за срок до 72 часа.

Същия ден е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни и други стоки, намиращ се в ж.к. Вл. Варненчик в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на хранителни продукти от стелажите на магазина. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Я.Я. (69 г.) от Варна, неизвестен на МВР. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Отново на 15.04. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни и други стоки, намиращ се в ж.к. «Вл. Варненчик» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на козметични продукти от стелажите на магазина. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършителка на деянието е Й.Т. (27 г.) от Варна, известна на МВР. Жената е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

На 14.04. т.г., е получен сигнал за кражба на портмоне със сумата от 40 лв., намиращо се в частен дом на ул. «Брегалница». След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Г.Т. (33 г.) от с. Овча могила, обл. Велико Търново. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. На Г.Т. е повдигнато обвинение.

Същият е установен като извършител на опит за кражба от частен дом, намиращ се на ул. Гладстон.

На 13.04. т.г., е получен сигнал за кражба от частен дом, намиращ се на ул. Острата чешма в гр. Суворово. Неизвестно лице е проникнало в къщата и е извършило кражбата на два телевизора и различни кухненски уреди. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършители на деянието са Г.Г. (46 г.) от с. Стефан Стамболово, обл. Велико Търново, и Д.Я. (26 г.) от Велико Търново. Жената и мъжът са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня.

На 13.04. т.г., е получен сигнал за кражба от частен дом, намиращ се на ул. Нишкав гр. Вълчи дол. Неизвестно лице е проникнало в жилището и е извършило кражбата на телевизор. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Н.Г. (18 г.), метсен жител. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. Вещта, обект на кражбата, е намерена.

Публикувано от Дамян Дамянов