Категории: Варна

Мъж, ограбил медицински кабинет във Варна, остава в ареста

Реклама

Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на М. Б., привлечен в качеството на обвиняем за извършен на 27.05.2017г. грабеж при условията на опасен рецидив. Престъплението е станало в медицински кабинет, намиращ се на бул. „Цар Освободител“ във Варна. Според обвинението предмет на грабежа са мобилен телефон, портфейл със сумата от 190 лв. и документи на лекаря.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства по делото – разпити на свидетели, заключения на вещи лица и др. може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил деянията, за които му е предявено обвинение. М.Б. има 4 предходни осъждания за престъпления от общ характер, две от които като непълнолетно лице. Деянието, за което е настоящето обвинение, е извършено в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване и съдът счита, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление и да се укрие, за да избегне наказателно преследване.

Съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ и оказа на Окръжна прокуратура – Варна да назначи незабавно съдебно-психиатрична експертиза за лицето, която да установи дали може да носи наказателна отговорност и дали следва да остане в ареста.

Определението на ОС- Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Премиерът: Призовах българите в САЩ да са по-активни на изборите

Служебният министър-председател Димитър Главчев заяви преди редовното заседание на Министерския съвет, че служебното правителство продължава…

преди 4 минути

Гръцките власти са открили тяло на жена в морето и са спасили 15 мигранти

Стана ясно, че гръцките власти са открили тялото на жена и са спасили 15 мигранти,…

преди 10 минути

България губи 3 млрд. евро

Причина за това са неприетите промени в Плана за възстъановяване и устойчивост (ПВУ). Припомняме, че…

преди 22 минути

Може ли парламентът да се събере извънредно след снощния цирк?

Оказва се, че Народното събрание по закон всъщност може да се събере извънредно и да…

преди 30 минути

Полицията във Варна обяви за открити важни денонощни телефонни линии

Областна дирекция на МВР във Варна откри линии за приемане на сигнали за нарушения или…

преди 41 минути

Тръмп реши в последния момент: Ще има среща със Зеленски

Доналд Тръмп се съгласи на среща в последния момент с президента на Украйна Володимир Зеленски.…

преди 49 минути