Категории: Варна

Обявиха Варна за най-активният град след София

Реклама

Вчера в град Варна за трети път тази година се проведе кръгла маса на тема „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“ между местните власти, бизнеса и университетите във Варна, членовете на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС), Българска Аутсорсинг Асоциация и ICT Media. 

Проектът Road Show 2017 г.: „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“, започна с пилотен проект в град Русе на 17 септември, 2016 г. През 2017 г. инициативата продължи с организиране на дискусии в Бургас (30 март 2017), София (30 май 2017) и Варна (19 септември 2017) с цел да създаде предпоставки за развитие на регионите, посредством подобрение на бизнес климата в тях.тях.

Обект на дискусиите са теми като намирането на подходящи кадри чрез взаимодействие с местни университети, осигуряване на преференциални условия за инвестиция в изграждане на модерни бизнес сгради в региона и подобряване условията за сътрудничество между местните власти, университетите и бизнеса. Дискусията във всеки от изброените по-горе целеви градове се осъществява под формата на VIP бизнес обяд в приятна работна обстановка.

По време на срещата във Варна бяха дискутирани намирането на подходящи кадри чрез взаимодействие с местни университети, осигуряване на преференциални условия за инвестиция в изграждане на модерни бизнес сгради в региона на Варна и подобряване условията за сътрудничество между местните власти, университетите и бизнеса.

Сред присъстващите бяха кметът на Варна г-н Портних, главният архитект Виктор Бузев, областният управител Стоян Пасев, представители на ресорните дирекции в община Варна, академичното ръководство на висшите учебни заведения в региона, директори на профилирани гимназии, изпълнителни директори на големите компании в региона и компании, членове на партниращите на проекта асоциации.

Всички бяха единодушни, че Варна е най-активният град след София и по стъпките за развитието му всички трябва да си сътрудничат. „Големите компании правят градовете и ги променят. Те биха помогнали и инвестирали в инфраструктурата. Виждам, че всички на тази маса сме стимулирани да инвестираме и да направим Варна по-добър град. Трябва заедно да направим Варна по-видима и желана за живеене и инвестиране“, добави Таня Косева, председател на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ГДБОП разкри грандиозна схема за злоупотреба с еврофондове в Добрич

Петима са задържани в рамките на специализирана полицейска операция на територията на страната, съобщиха за…

преди 5 минути

Почина майката на един от най-обичаните наши певци

Стана ясно, че е починала майката на певеца Веселин Маринов, съобщиха на Facebook страницата му.…

преди 5 минути

Ученици, ако сте на матура в понеделник: Това е много важно за вас

Близо 25 000 гимназисти се очаква да положат втора задължителна матура по профилиращ предмет, а…

преди 6 минути

Много събития тази нощ във Варна. Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г. в цяла Европа отново ще се проведе Нощ на музеите.…

преди 6 минути

Спират тока във Варна точно в неделя на тези места

На 19.05.2024 г. В периода 10:30 ч. до 17:00 ч. Поради извършване на оперативни превключвания…

преди 7 минути

Защо всеки ден трябва да консумираме зехтин

Стана ясно, че "...по-високият прием на зехтин се свързва с по-нисък риск от смъртност, свързана…

преди 7 минути