Категории: Варна

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на разследван за разкритата наркооранжерия край Нови пазар

Реклама

Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на Венцеслав Чобанов, привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана в наркооранжерия.

Втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата на обвиняемия срещу определение на Шуменския окръжен съд от миналата седмица, с което му е била определена най-тежката мярка за процесуална принуда, съобщиха от Пресслужбата на Апелативен съд – Варна за Нова Вана.

От пресслужбата припомнят, че наркооранжерията била разкрита в стопанска постройка в землището на Нови пазар.

Криминалисти от ОД на МВР в Шумен открили и иззели при претърсването 77 саксии с канабисови растения в различен стадий на развитие, вентилационно, отоплително и поливно оборудване. Намерените растения марихуана били с височина между 50 и 80см.

От друго помещение на наркооранжерията иззели препарати за растителна защита, съоръжения и торове. Постройката била собственост на обвиняемия.

Органите на реда открили там два плика зелена тревиста маса с тегло близо 340 г..

Днес защитата на Чобанов оспори законността на ареста и представи договор, с който помещенията били отдавани под наем на друго лице. Адвокатът намира, че липсват категорични доказателства, които да направят обвиняемия съпричастен към престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност.

Прокуратурата поиска арестът на Чобанов да бъде потвърден и на свой ред се позова на събраните гласни свидетелства и веществени доказателства.

Съставът на Варненския апелативен съд сподели като законосъобразни и обосновани аргументите, с които ОС – Шумен е определил първоначалния арест на 39 годишния обвиняем. Макар и в начален етап, разследващите са събрали достатъчно гласни, писмени и други свидетелства и материали, които обосновават предположението, че Венцеслав е съпричастен към притежанието на наркотичните вещества, отглеждани в разкритата наркооранжерия. Фактът, че обвиняемият е бил осъждан няколко пъти за престъпления против личността, а при задържането е оказал съпротива на органите на реда, води и този съд до извода, че е реална опасността да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Венцеслав Чобанов, обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана в наркооранжерия не подлежи на обжалване.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 14 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 14 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 14 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 14 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 14 часа