Категории: Варна

Съдят мъж хванат с високорискови наркотични вещества в телефона край Варна

Реклама

Снимката е илюстративна

На съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 31-годишният Христо См. за придобиване, държане и разпространение на високорискови наркотични вещества метамфетамини, прекурсори и съоръжения за производство на синтетични наркотици.

Две от трите престъпления, за които Христо С. е подсъдим, са извършени при условията на опасен рецидив и по време на определена от съда мярка за неотклонение „Домашен арест“ по друго наказателно производство срещу него, също за престъпления, свързани с наркотични вещества, съобщиха от АП-Варна за Нова Варна.

Подсъдимият е активен участник в производството и разпространението на дрога във Варна, за което е осъждан многократно, включително и ефективно.

На 19 април 2016 г. полицията засича мъж от Белослав, за когото разполагала с информация, че е лице от активния криминален контингент. При извършен обиск на мъжа е намерен синтетичен наркотик „пико“, скрит в мобилния му телефон.

При разпита станало ясно, че е получил наркотика от Христо С. Полицейските служители предприели проверка в дома на задържания под домашен арест подсъдим и в помещенията, които ползвал във входа като импровизирана лаборатория за синтез и получаване на синтетична дрога.

При влизането на полицейските служители в дома му Христо изхвърлил през балкона на апартамента пакет. В помещение на стълбищната площадка, подпокривното пространство и асансьорно помещение на входа, в който живее Христо, са намерени и иззети множество предмети и субстанции за производство на синтетични наркотици, две електронни везни, колби и др.

По време на процесуално-следствените действия по претърсване и изземване в дома на подсъдимия дошли трима души, редовни клиенти за произвежданите от подсъдимия синтетични наркотици.

Предстои делото срещу 31-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, Христо См. може да получи общо наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева за тези престъпления, като съдът може и да увеличи наложеното наказание до една втора.

Подсъдимият ще доизтърпи и остатъка от предишна ефективна присъда, по която бил условно предсрочно освободен от затвора.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Да не пропуснем някого: Много хора празнуват имен ден през новата седмица

През новата седмица има много хора , които имат имен ден.На 21 май имен ден…

преди 2 часа

Блъснаха майка с две деца на пешеходна пътека

Стана ясно, че две деца и майка им пострадаха при катастрофа на бул. "Васил Априлов"…

преди 2 часа

Александър Младенов: Майка ми винаги е имала мнениние за всичко свързано с мен

Самият Александър Младенов от телевизизионният формат "Ергенът" заяви, че не направи избор между Магдалена и…

преди 2 часа

Официално: Избраха двама претенденти за сливенски митрополит

Както е известно днес, в Сливен за втори път от началото на годината беше проведен…

преди 3 часа

Кайсиите и техните божествени свойства: Защо всички са луднали по този плод

Както е известно кайсиите имат изключително висока хранителна стойност. Те съдържат витамин А, витамин С,…

преди 3 часа

АПИ с важна информация за всички шофьори

От 9:00 ч. утре - 20 май, до 9:00 ч. на 22-ри май водачите да…

преди 3 часа