Категории: Черноморие

Ще има ли стратегическо развитие Черноморският регион – основна тема във Варна днес

Реклама

Днес във Варна от 10.00 часа се провежда международна конференция -„Перспективи за стратегическо развитие на Черноморския регион“ по повод Деня на Черно море.

Форумът ще представи политиките на МОСВ в областта на опазването на околната среда в Черноморския регион, инструментите за провеждането им и международното сътрудничество, съобщават от пресцентъра на МОСВ, цитирани от Фокус. Сред темите ще са и перспективите пред Черно море и свързания с него Дунавски регион в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС. Специално внимание ще бъде отделено на инвестиционните възможности и програмите за финансиране на екопроекти.

В конференцията ще участват кметове на Черноморски общини, областни управители, представители на ресорни министерства, учени, НПО и фирми. Ще присъстват дипломати от посолствата на страните по Букурещката конвенция за Черно море, както и делегация от Министерството на водите и горите на Румъния. Европейският комисар по околна среда, морски въпроси и рибарство Кармену Вела ще приветства участниците в специално видеопослание.

В рамките на деня на Черно море в 14.15 часа ще бъде открита новата сграда на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и инспектиран ремонтът на българския океанографски кораб „Академик“, за който бяха отпуснати целеви средства. Гостите ще посетят в 15.30 часа и Висшето военноморско училище, където ще се запознаят с действащата Интегрирана информационна система за поддръжка управлението на бреговата зона (IISSCZM), финансирана по Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство.

От 31 октомври от 1996 г., когато шестте черноморски страни подписват Стратегическия план за Черно море, последният ден на октомври се чества като Международен на Черно море.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 2 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 2 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 2 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 4 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 4 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 5 часа