Категории: Любопитно

Изкуственият интелект ще повлияе на човечеството по-силно от откриването на огъня и електричеството

Реклама

Изпълнителният директор на Гугъл, Сундар Пичаи, смята, че изкуственият интелект ще доведе до най-сериозните обществени обрати в човешката история до момента.

Изкуственият интелект все още е в началната фаза от развитието си и всички ние взаимодействаме с него по някакъв начин. Всичко, от гласовите асистенти на телефоните ни до самоуправляващите се автомобили, използва по някакъв начин изкуствен интелект. Развитието му все още е в ранна фаза, но какво ще се случи, когато изкуственият интелект се разпростре отвъд машините и как ще изглежда тогава светът?

Шефът на Гугъл, Сундар Пичаи, смята, че влиянието на изкуствения интелект върху човечеството ще е толкова голямо, колкото са били откриването на електричеството и на огъня. Той смята, че ИИ ще доведе и до най-сериозните промени в историята ни.
В телевизионно интервю Пичаи дискутира въпроса и посочи, че изкуственият интелект е едно от най-сериозните неща, върху които човечеството работи в момента, по-важно дори от откриване на електричеството.

Това не е изненадващо, предвид че точно Гугъл прави огромни открития в областта и внедрява различни форми на ИИ в продуктите си. Считан за един от световните лидери в тази сфера, Гугъл подхожда към промените внимателно и обмислено.

Пичаи изрази мнението си за ИИ и в интервю през 2016, където каза: „Развитието на изкуствен интелект, който да помага на хората, е огромен напредък.“

Въпреки че много хора са въодушевени от напредъка на изкуствения интелект, други са по-умерени и предупреждават, че човечеството трябва да е внимателно. Директорът на Тесла, Илон Мъск, ясно заяви, че изкуственият интелект може да доведе до изчезване на човечеството, ако не се разработва внимателно.

Изкуственият интелект може да съществува на четири различни нива. Най-общо казано, в момента сме на ниво 1 и 2, ограничавайки машините до изпълняване на основни функции и вземане на елементарни решения, както и запаметяване на информация. Когато обществото достигне до себеосъзнат изкуствен интелект, човечеството ще претърпи сериозни промени. Интересно е как изкуственият интелект ще оформи бъдещето, но с него несъмнено трябва да се процедира внимателно.

Източник: Interesting Engineering

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

С какво време започва октомври

В понеделник ще остане ветровито. Над източната половина от страната ще се задържи облачно и…

преди 12 минути

Безпрецедентна акция на полицията разгада мистерия с изчезнала жена

При безпрецедентна акция на служители от ОДМВР – Перник, за по-малко от 15 часа е…

преди 14 минути

Много е опасно да използвате чесънът по този начин

Както е известно чесънът има многобройни ползи за здравето.Този подправка не само добавя вкус към…

преди 31 минути

Чуйте жената от Белослав, дала 30 бона на телефонни бандити(ВИДЕО)

Както вече стана ясно, 66-годишна жена е получила обаждане от хора, които са се представили за…

преди 34 минути

Официално: Убиха лидерът на Хизбула

Стана ясно, че лидерът на Хизбула Хасан Насрала е убит, потвърди Израел. В последните часове…

преди 40 минути

Блокират за месеци централната част на Варна

За 1 октомври т. г. е планирано началото на изграждането на едно от основните съоръжения…

преди 48 минути