Категории: Варна

Непълнолетният Денис Живков искал да види майка си и баща си (Снимки/Видео)

Реклама

14-годишният Денис Живков, който ще отговаря за жестокото убийство на бездомника Красимир Куртев, искал да види майка си и баща си.

Това заяви самият той в съдебната зала в отговор на въпрос на съдията има ли да каже нещо във връзка със случая. Момчето призна, че е убил заедно със свои връстници бездомния мъж във „Владиславово“, но не изпитва никаква вина и самокритичност.

Днес Варненският окръжен съд в открито заседание гледа мярката за неотклонение на непълнолетния насилник, като постанови най-тежката възможна – „Задържане под стража“.

За Денис има информация, че е посягал да бие и други възрастни хора, които са подали сигнали срещу него до органите на реда. Все още обаче се събират доказателства в тази връзка.

От прокуратурата заявиха, че деянието е извършено с изключителна бруталност. Самите свидетелства на други потърпевши от него показват, че случаят не е инцидентен и изключителен.

По време на заседанието за гледане на мярката за неотклонение магистратите прецениха, че деянието, за което е обвинен Денис Живков, е с висока степен на обществена опасност и отхвърлиха искането на защитата за определяне на мярка “Домашен арест”.

Снимка „Нова Варна“

Денис е с лоши характеристични данни. Липсва и достатъчен родителски и учителски контрол, стана ясно по време на заседанието. Освен това бил и лош ученик и почти не посещавал училище. Съдът не взе под внимание също твърдението на защитата, че младежът не бил лош човек в живота. Защитата твърди, че не може да се съди по това какъв е като ученик.

Снимка „Нова Варна“

Денис Живков ще носи наказателна отговорност, защото преди 4 месеца е навършил 14 години. За престъплението може да получи до 5 години затвор.

Снимка „Нова Варна“

Младото момче е обвинено за жестокото убийство на 53-годишения бездомник Красимир Куртев. Съучастник на обвиняемия е и 13-годишно момче, което не може да носи наказателна отговорност по закон. То е в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления.

Бездомникът беше намерен в безпомощно състояние в района на пазара до блок 20 във варненския квартал „Владиславово“. На 16 януари той се скарал момчетата, които на следващия ден го пребили. На 20 януари тийнейджърите отново нанесли жесток побой над Красимир, който се оказал фатален за него. Аутопсията показва, че смъртта му е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна травма. Починалият е и със счупени ребра, причинили разкъсване на вътрешните му органи.

Снимка „Нова Варна“

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

При гонка между кола с българска регистрация и гръцки граничари: Жена загина а петима са ранени

Тази сутрин около 8 ч. се е случило пътнотранспортно произшествие, при което една жена е…

преди 7 часа

Взето е ключово решение за райския газ

Днес депутатите са приели окончателно на второ четене промени в Закона за здравето. С тях…

преди 7 часа

Експерти алармираха до какво може да доведе изграждането на ветрогенератори в Черно море

Според учен от румънския институт „Григор Антипа“ изграждането на ветрогенератори в Черно море ще засегне…

преди 7 часа

Какво се случва с улицата във Варна, пропаднала след големия порой?

Припомняме, че преди две седмици читател на медия "Нова Варна" се свърза с екипа ни,…

преди 8 часа

Важно за изборите: Това са номерата на партиите и коалициите в бюлетината

Днес Централната избирателна комисия (ЦИК) изтегли номерата на партиите и коалициите, с които те ще…

преди 8 часа

Представиха български баскетболист в САЩ с хит на Галена и DJ Дамян

На официалното представяне на баскетболистите младият Александър Гавалюгов се появи под звуците на песента на…

преди 8 часа