Категории: Варна

Варненски магазин: Понякога се случва в пълнения ни пипер да има червеи

Реклама

На интересен дебат в социалните мрежи се натъкна репортер на „Нова Варна“. Гражданка предупреждава за заведение в града, в което предлагали пълнени пиперки с ориз, гарнирани с… червеи.

В поста си във фейсбук жената призовава приятели и познати да споделят, „за да могат  да се вземат мерки и да започнат да се спазват норми, подходящи за подобен тип „заведение“, където се хранят ежедневно стотици хора!!!“

Варненката разказва, че преди броени дни попаднала на нелепа ситуация. Заедно със своя колежка решила през обедната почивка да се нахранят в близък до работното им място магазин. От топлата витрина избрали пълнени пиперки с ориз и седнали да обядват.

Жените обаче останали твърде неприятно изненадани, когато от една от пиперките се показал „голям, гнусен, тлъст червей“, с размер колкото кутрето на обядващите.

„С цялото ми уважение, правила съм пълнени пиперки и знам, че няма как да не се види подобно по размери нещо, ако продуктите се МИЯТ!“, продължава в поста си възмутената варненка.

По думите и колежката и поискала да говори с управителя, но той бил зает. В крайна сметка от персонала решили да върнат парите за закупеното ястие в размер на 1,10 лв.

Възмутени, малко по-късно двете жени решили да се свържат с управителя на магазина чрез интернет, където получили още по-нелеп отговор, който е също е копиран и публикуван във фейсбук.

„Нова Варна“ реши да предостави съдържанието на отговора, като пропусне името на магазина. Ето и част от него без редакция:

„Здравейте, молим Ви приемете нашите извинения за неприятната ситуация. Понякога се случва в пипера, който получаваме, да има червеи. В никакъв случай не е умишлено. Молим Ви да приемете нашето извинение и да заповядате утре в магазина ни…, за да получите 5 пълнени пиперки, в знак на извинение. Ние ще предупредим колегите в магазина да ви очакват…“

Коментарите под поста са разнопосочни. Някои предлагат да се обърне внимание на Комисията за защита на потребителите, а други изразяват солено чувство за хумор. Един от коментиращите  дори възкликва: „Тва си е като томбола.
Намери двуметров червей в пиперката си и спечели още 5 безплатно!“ „В някои държави си е деликатес ! Направо си е гурме !“, коментира друг нашенец още по-шеговито.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Времето по Черноморието днес: Ето какви температури да очакваме

Според прогнозата на НИМХ днес (24 септември, вторник) времето по Черноморието ще бъде предимно слънчево,…

преди един час

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 15 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 16 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 16 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 16 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 17 часа