Категории: Варна

По-ниска цена на билета за линии 55 и 60 във Варна

Реклама

Пътуващите по линии 55 и 60 плащат по-ниска цена на билета. Със заповед на изпълнителния директор на „Градски транспорт” от вчера, возенето по двете линии до и от местностите Прибой и Ракитника струва един лев, вместо досегашната цена от 1,40 лева.

Заради ремонтите „Градски транспорт” ще претърпи 126 779 лева загуби в рамките на година, показват разчетите на счетоводния отдел на транспортното дружество. Съветът на директорите смята предложението за поевтиняване на билета по двете линии за абсолютно нецелесъобразно, икономически необосновано и неефективно. Подобна промяна допълнително ще утежни не толкова доброто финансово положение на дружеството, се изтъква в доклад, разгледан на заседанието на транспортната комисия.

В доклада се посочва, че Прибой и Ракитника са крайградска зона, като всъщност са градска и в Общия устройствен план са посочени урбанизирани територии, стана ясно по време на комисията Това означава, че цената на билета трябва да е еднаква с тази за останалите градски линии.

По настояване на жители на Ракитника и Прибой още преди месец транспортната комисия към Общинския съвет взе решение да бъде намалена цената на билета до двете местности. Това трябваше да бъде изпълнено в 7-дневен срок, припомни съветникът Светлан Златев. Според него заповедта от вчера явно не се изпълнява, в което се е убедил лично, като пътник в градския транспорт.

От ноември насам транспортната фирма отчита по-малко обслужени пътници, а причината са именно пътните ремонти, заяви изпълнителният директор инж. Злати Златев, съобщава Дарик.

Спад на пътници има по линиите, които минават в района на строителните дейности за новата част на бул.”Левски”. Намален пътникопоток се забелязва по линия номер 12, както и на тролеите, които пътуват до „Аспарухово“. Те са с по-къс маршрут заради ремонтите в квартала, посочи инж. Златев.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 5 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 5 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 5 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 6 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 6 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 6 часа